Комфортний ортопедичний матрац: вибираємо для дітей, підлітків, дорослих

І вік, між іншим, має не останнє значення

Правильну підтримку хребта під час сну забезпечить ортопедичний матрац. Такі вироби пропонують численні бренди в широкому різномаїтті моделей. Під час вибору оптимального варіанту необхідно звернути увагу на перелік важливих характеристик. Це допоможе придбати найкращий варіант для дитини, підлітка або дорослого.

w4BvNQLMIckUBwBE-hR6HiJxrTzX7EZp9qdy9FQROrnfgRTO6VKHCB2LJhKlbqREvf1vMgaGiTjagUM7QIHDm3SuJfRFvC6nDtjcMs2ThX3BHAJmyUpfPLgACgK6ZaIreHgQ9Sn3-fXXWs5SXRQnVR0

Основні типи матраців з ортопедичними властивостями

Такі моделі створені для правильної підтримки всіх відділів хребта людини, коли вона знаходиться в положенні лежачи. Передусім зручний та зносостійкий матрац ортопедичний з сертифікатом якості пропонується надійними виробниками в різних варіантах з урахуванням ступеня жорсткості. Від даної характеристики залежить комфорт під час сну. Водночас оптимальний виріб вибирають з урахуванням потреб організму. Виділяють моделі:

  • м’які;
  • середньої жорсткості;
  • жорсткі;
  • екстражорсткі.

Під час купівлі слід звернути увагу на пружинний блок. Цей елемент конструкції виробу теж належить до пріоритетних характеристик. Основні типи:

  1. На незалежних пружинах (Pocket Spring). Кожна складова блоку розміщена в спеціальних чохлах або мішечках. Працює окремо від інших. Завдяки цьому модель повністю повторює контури тіла. Таким чином проявляються ортопедичні властивості. Витримує навантаження приблизно до 150–170 кг. Забезпечує підвищений рівень комфорту.
  2. На залежних пружинах (Bonnel). Конструкція представлена твердим каркасом, розміщеним по периметру суцільного блоку із пружин. Їх робота взаємопов’язана, адже елементи утворюють один блок. Він добре підтримує спину та шию, проте не може точно повторювати контури тіла. Водночас модель характеризується пружністю та зносостійкістю. Матраци Bonnel коштують дешевше, ніж Pocket Spring.
  3. Безпружинні. Особливе розташування ортопедичного наповнювача дало змогу створити ергономічні моделі без металевої основи. Вони характеризуються більш вираженою жорсткістю, що забезпечує якісну підтримку хребта. Водночас виділяють відносно невелику вагу. До безпружинних відносяться топери. Це тонкі вироби, що їх використовують для облаштування спального місця на дивані. Також запропоновані моделі, які зручно та швидко скручуються в рулон для компактного зберігання.

Під час купівлі слід врахувати особливості наповнювача матраца, як і решту важливих характеристик. В асортименті відомих виробників доступні варіанти з:

  1. Кокосовою койрою. Натуральні волокна, що забезпечують необхідну для ортопедичного ефекту жорсткість.
  2. Латексом. Характеризується еластичністю. Вдало поєднує легкість і гіпоалергенність. Допомагає рівномірно розподілити навантаження.
  3. Ортопедичною піною. Оптимальні параметри щільності дають змогу якісно підтримувати тіло та повторювати його контури.
  4. Піна Memory. Удосконалений матеріал, що ідеально підлаштовується під всі вигини. Забезпечує найкращу ергономіку завдяки ефекту пам’яті.

Серед додаткових характеристик, що враховують під час вибору матраца, виділяють ефект «зима-літо». Моделі з таким параметром призначені для двостороннього використання. Одна підійде для комфортного сну під час спеки, адже відмінно пропускає повітря. Друга забезпечує утеплення, оскільки містить натуральну вовну. Також у продажу пропонують варіанти, обидві сторони яких відрізняються одна від одної жорсткістю.

Вибираючи матрац будь-якої моделі, обов’язково слід надавати перевагу перевіреним брендам. Серед надійних виробників виділяють:

  • Barlolinni;
  • Gutenkauf;
  • Dela Rey;
  • Matroluxe тощо.

В асортименті відомих брендів можна знайти найкращі моделі, що відмінно підійдуть дітям, підліткам і дорослим. Тому слід розглянути ключові критерії вибору залежно від віку й потреб у комфорті тих, хто використовує виріб для облаштування спального місця.

Особливості матраців для дітей залежно від віку

Ідеальний виріб повністю відповідає актуальним потребам організму й особливостям його розвитку. Як вибрати матрац з урахуванням віку дитини:

  1. До 1 року. Найкращим варіантом для немовлят стане безпружинна модель, що характеризується помірною жорсткістю. Щодо наповнювача, то це має бути кокосова койра, доповнена латексом. Матеріали забезпечують відмінні ортопедичні властивості, що особливо актуально для опорно-рухового апарату в період активного росту. Серед переваг додатково виділяють гіпоалергенність, екологічність, ефективну вентиляцію та теплообмін. Окрім того, кокосова койра не поглинає неприємні запахи. Що стосується розміру, він має повністю відповідати габаритам дитячого ліжечка. Оптимальна товщина — до 10 см.
  2. Від 1 до 3 років. Виріб можна замінити більш м’яким і пружним. Модель із наповнювачем у вигляді латексу, оснащена пружинним блоком будь-якого типу, відмінно підійде дитині в період активного росту. До того ж латекс характеризується гіпоалергенністю та добре пропускає повітря. Товщина виробу може досягати 12 см.
  3. Від 3 до 7 років. У дошкільному та молодшому шкільному віці важливі виражені ортопедичні властивості матраца. Тому слід звернути увагу на ступінь жорсткості та параметри наповнювача. Оптимальним вибором стануть моделі з незалежним або залежним пружинним блоком та ортопедичною піною, зокрема Memory. Вони забезпечать комфортний сон і правильне формування постави дитини. Рекомендована висота моделі — до 15 см.
  4. Понад 7 років. У такому віці можна використовувати як пружинні, так і безпружинні моделі. Найкращим наповнювачем залишаються латекс або ортопедична піна. Що стосується ступеня жорсткості, він може бути помірним або високим. Оптимальна товщина складає 15–20 см.

zKa1Z40_JJLV737HQFVVtZuU3NXjujL1tgohsS0vDMDUTLJBtFb2b_i9f_qeLT5wbuaRHNmC6JEIzVEJzPpg8dplXpXfL8mztELweNM0sJK1wQx37xrH276yWe1F74cJ9zeE9yVzrAAiC4Ol9C65h1c

Слід зазначити, що для дитини, вік якої перевищує 3 роки, можна вибрати модель з ефектом «зима - літо». Також оптимальним стане варіант зі сторонами, що характеризуються різними ступенями жорсткості. Наприклад, такі моделі можна використовувати протягом багатьох років поспіль. Достатньо класти матрац тією стороною вверх, що відповідає віковим особливостям розвитку опорно-рухового апарату дитини.

Який варіант вибрати для підлітка

З 10 до 12 років м’язи та хребет активно ростуть. До того ж зростає ризик розвитку сколіозу та лордозу, адже у підлітковому віці дитині доводиться багато часу проводити за читанням і письмом. Тому до вибору ідеального матраца, що забезпечить здоровий сон, слід поставитися із максимальною відповідальністю.

До переліку рекомендованих характеристик виробу належать:

  1. Середній або високий ступінь жорсткості. За цим показником матрац вибирають з урахуванням стану опорно-рухового апарату підлітка. Найкращу точкову підтримку хребта забезпечить виріб з незалежним пружинним блоком. Також можна розглянути безпружинний варіант, проте він має наповнюватися пружною піною, зокрема Memory. Для сну на дивані рекомендують купувати топер з ортопедичними властивостями.
  2. Достатні габарити. Для підлітка можна придбати модель висотою понад 15–20 см. Важливо, щоб ширина та довжина виробу повністю збігатися з параметрами основи спального місця. Враховують і максимальне допустиме навантаження.
  3. Додаткові характеристики. Підлітку можна купити двосторонню модель, що підійде для комфортного використання взимку та влітку.

Під час вибору важливо врахувати стан опорно-рухового апарату. Наприклад, якщо є діагностований сколіоз або інші захворювання хребта, щодо параметрів оптимальної моделі слід проконсультуватися з лікарем.

Матрац для дорослих: ключові особливості

Купуючи виріб з ортопедичними характеристиками, зокрема для двоспального ліжка, слід надавати перевагу моделям, оснащеним блоками з незалежними пружинами. Така конструкція дасть змогу рівномірно розподілити навантаження.

Що стосується жорсткості, дорослим підійдуть варіанти:

  • Із помірною твердістю сторін. Забезпечать комфорт і надійну підтримку хребта людям зі здоровим опорно-руховим апаратом.
  • Жорсткі. Необхідні при діагностованому сколіозі, лордозі, протрузіях і грижах хребта.
  • М’які. Відмінно підійдуть особам літнього віку, які користуються спальним місцем як для сну, так і пасивного відпочинку протягом дня.

Якщо розглядати оптимальний варіант з урахуванням конструкції, для отримання виражених ортопедичних властивостей варто вибирати моделі з незалежним пружинним механізмом. Він має доповнюватися піною з ефектом пам’яті. Для літніх людей підійдуть безпружинні варіанти з наповнювачем Memory. Щодо механізму Bonnel, то він виявиться незручним. При значних навантаженнях у виробах із часом утворюються продавлені ділянки. Через це матрац втрачає ортопедичні характеристики.

В асортименті перевірених компаній також запропоновані оптимальні моделі для вагітних. Комфортний здоровий сон забезпечать вироби безпружинного типу або ті, що оснащенні незалежним пружинним механізмом. Також можна звернути увагу на двосторонні моделі з різними ступенями жорсткості. Що стосується наповнювача, це має бути гіпоалергенний матеріал, який повністю підлаштовується під вигини тіла. Оптимальний варіант — піна Memory.

В інтернет-магазині «Світ Матраців» на покупця чекає великий асортимент. У каталозі за допомогою зручних фільтрів можна вибрати оптимальну модель. Запропонована продукція — сертифікована, тому відповідає високим стандартам якості. Швидко оформити замовлення матраца можна на сайті https://svit-matrasiv.com.ua/ua/. Якщо необхідна допомога в виборі, зверніться до менеджера.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень