Коли їхати до Польщі, щоб не стояти у черзі на кордоні: важлива рекомендація від прикордонників

Також у ДПСУ радять українцям стежити за завантаженістю пунктів пропуску

Минулими вихідними, 1 та 2 липня, через пункти пропуску на українсько-польському кордоні лише у Львівській області пропущено рекордні 61 тисячу осіб та понад 10 тисяч одиниць транспорту, повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Ми ж писали про це у матеріалі:

«Треба шибче-шибче працювать!», - наші прикордонники звернулися із важливою заявою через великі черги на кордоні

 

Причина черг: пояснення Держприкордонслужби

Громадяни слідують у відпустки, на відпочинок, відвідати родичів тощо. Окремо слід виділити збільшення кількості організованих груп дітей, які перетинають кордон під час канікул, — повідомляє пресслужба українських прикордонників.

У ДПСУ зауважують, що найбільші черги перед пунктами пропуску вони спостерігають перед вихідними днями – це четвер, п’ятниця, субота. Натомість у неділю та понеділок тягучки виникають вже на в’їзд в Україну.

Найменші черги перед пунктом пропуску на виїзд з України ми спостерігаємо у понеділок-вівторок, на в’їзд в Україну – вівторок, середа, — коментує ситуацію на своїй ділянці відповідальності начальник відділення інспекторів прикордонної служби «Краківець» Сергій Веретільник.

 

Яка ситуація з автобусами?

Враховуючи розклад відправлень з вокзалів більшість автобусів прибувають до кордону в другій половині дня та першій половині ночі, — повідомляють у ДПСУ.

Для перетину кордону водії автобусів частіше обирають пункти пропуску «Краківець», «Шегині». Також черги з автобусів можуть спостерігатись і у «Раві-Руській» та «Грушеві».

Пропуск пішоходів здійснюється лише у пункті пропуску «Шегині». У вихідні дні на пішому переході також періодично спостерігається накопичення.

Прикордонники прогнозують, що така ситуація збережеться до кінця сезону

 

Рекомендуємо громадянам, які планують поїздку через українсько-польський кордон, врахувати зазначену інформацію під час планування поїздок, — повідомили у ДПСУ.

З інформацією про стан черг перед пунктами пропуску із сусідніми державами та з ситуацією на в’їзд до України можна ознайомитися на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень