Картопля з салом за класичним рецептом: така смачна і пахне, як у батьківському домі
Тепла і затишна домашня страва
Картопля з салом — це справжня українська класика, яка своїм корінням уходить у далеке минуле. Відтворити атмосферу української кухні минулого століття та навіть тисячоліття допоможе цей рецепт, за яким дехто й досі готує таку просту й разом з цим смачну та поживну страву.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Сало – 0,5 кг
- Часник – 1 головка
- Сіль, перець – на смак
Картоплю добре вимити і відварити 15 хвилин.
Поки картопля вариться, підсмажте сало, додавши сіль і перець. Потім у цій же пательні підсмажте часник і вийміть його. Він більше не потрібний – духмяним жиром ви будете поливати картоплю.
Картоплю розріжте вздовж не до кінця. Розкривши, кожну полийте жиром, посоліть та поперчіть, а потім закладіть у кожну шкварки.
Знову полийте жиром та відправте у розігріту до 200° духовку на 10-15 хвилин.
Готову картоплю посипте порізаним кропом та їжте з квашеними помідорами, огірками та капустою.
Смачного!
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ