Гроші можна виводити у готівку: нові корисні послуги з’явилися в «Дії» (ВІДЕО)

Скористатися ними уже можуть ВПО

У додатку «Дія» з'явилася комплексна послуга для внутрішньо переміщених осіб (ВПО): тепер можна не лише оформити такий статус, а й отримати виплати від держави. А це, нагадаємо, 2 000 грн/міс. на дорослого і 3 000 грн/міс. - на дитину.

Аби скористатися новою функцією, потрібно просто оновити застосунок  до останньої версії, повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Міністр додав, що виплати можна отримати на картку єПідримка й витратити на будь-які потреби, у т.ч., знімаючи гроші з картки і переводячи їх у готівку.

Послуга у додатку «Дія» стосується лише тих, хто зараз перебуває в Україні і досі не мав статусу ВПО. Трохи пізніше з'явиться можливість оформити послугу для всіх переселенців з України, — каже Федоров.

Фотоколаж - Сегодня
Фотоколаж - Сегодня

Як ВПО отримати послуги в додатку «Дія»

  1. Зайдіть в «Дію» і натисніть «Послуги» — «Отримати статус ВПО».
  2. Вкажіть поточне розташування, підтвердьте геолокацію та натисніть «Продовжити». Увімкнути геолокацію потрібно лише раз.
  3. Якщо є дитина, можна отримати статус переселенця і для неї — свідоцтво про народження «підтягнеться» в «Дію» автоматично або ж його можна додати вручну.
  4. Якщо дітей немає, натискайте «Зареєструватися без дітей».
  5. Виберіть картку єПідримка, щоб отримати фінансову допомогу.
  6. Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреби у медичному обслуговуванні, освіті чи гуманітарці) та залиште свої контактні дані. Щойно з'явиться можливість допомогти, з вами зв'яжуться представники соцзахисту.

Довідка ВПО з'явиться в «Дії» поруч з іншими цифровими документами. Кошти надійдуть на картку єПідтримка.

Як отримати картку єПідтримка

Список банків, які беруть участь у програмі той самий, що був і при виплаті 1000 грн за вакцинацію та «військових» 6500 грн. Це:

  • Monobank,
  • Альфа-банк,
  • ПриватБанк,
  • А-Банк,
  • Ощадбанк,
  • Укргазбанк,
  • Raiffeisen Bank,
  • «Схід»,
  • IdeaBank,
  • izibank,
  • ПУМБ.

Для створення картки потрібно зайти до програми обраного банку. У меню «Відкрити карту» буде пункт «єПідтримка».

Гроші зберігатимуться у банку, який ви оберете. При цьому немає значення, чи маєте ви у цьому банку якийсь рахунок.

Розплачуватися такою карткою можна через онлайн-сервіси, а також за допомогою Google Pay та Apple Pay, якщо смартфон має функцію NFC.

Крім того, допомогу ВПО не забороняється переводити на інші карти або виводити у готівку. Витрачати гроші можна на будь-які потреби — обмежень, які запроваджувалися для «ковідної тисячі», немає.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень