Горіхова шкаралупа — справжня знахідка: що з неї роблять обізнані люди

Не викидайте шкарлупки

Сезон горіхів – у розпалі. Зазвичай люди шкарлупу викидають, а виявляється – дарма. Шкаралупа горіха може бути корисною як для вашого саду, так і для вашого здоров'я.

Чи можна використовувати шкаралупу волоського горіха як мульчу?

Шкаралупа горіха ідеально підходить як мульча для саду. Вона допомагає утримувати вологу в ґрунті, запобігає росту бур'янів і захищає коріння рослин від перегріву. Просто подрібніть шкаралупу і рівномірно розподіліть її навколо рослин. Це екологічно чистий і безкоштовний спосіб поліпшити ґрунт.

Що лікує настоянка шкаралупи волоського горіха?

Шкаралупа волоського горіха містить цінні мікроелементи, такі як кальцій і магній, а також антиоксиданти. Настоянка зі шкаралупи може бути використана для підтримки здоров'я кісток і суглобів, а також як природний засіб для зміцнення імунітету.
 
Для приготування настоянки просто засипте шкаралупу волоського горіха в скляну банку, залийте горілкою або спиртом і настоюйте в темному місці протягом декількох тижнів.

Як подрібнити шкаралупу волоського горіха в домашніх умовах?

Найпростіше взяти ступку, молоток або кавовий молоток. Просто пам'ятайте про безпеку і уникайте перестаратися, щоб уникнути пошкодження інструментів або отримання порізів.
Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень