Головний міф про мобілізацію спростували в ЗСУ

Вручення повістки означає, що відразу потрапиш на фронт?

Російська пропаганда робить все, щоб налякати українців мобілізацією. І зокрема, вона поширює фейк, що якщо чоловіку вручили повістку, то його наступного ж дня повезуть на передову. 

Але насправді це не так, запевнив начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

За його словами першу повістку вручають 18-60-річному чоловіку, щоб уточнити військово-облікову інформацію про нього. Після її отримання потрібно прийти у військкомат і пройти медогляд.

 

Це дасть змогу з'ясувати, чи стан здоров'я дозволяє служити у війську. З собою треба принести документи про фах, освіту, сімейний стан, наявність/відсутність причин для отримання відстрочки.

Якщо є причини для відстрочки

Якщо у військовозобов'язаного є причини для відстрочки, то він повинен надати документи, які їх підтверджують, і його не мобілізуватимуть.

У разі наявності скарг і визнання чоловіка обмежено придатним,

його можуть призвати, але лише за потреби і служитиме він в тилу.

Якщо до служби придатний

Якщо ж військовозобов'язаного визнали придатним до служби за станом здоров'я, його мобілізують,

якщо у війську буде потреба у його професії.

 

В такому разі йому вручать другу повістку. І це може бути через певний час після приходу у військкомат і проходження медкомісії. 

Коли військовозобов'язаний приходить у військкомат з другою повісткою, його теж зразу не направляють на фронт.

Спочатку він проходить підготовку у навчальному центрі. І це може тривати від 1 місяця.

 

За місяць навчають на стрільця. Якщо ж військова спеціальність складніша, приміром, оператор-навідник чи оператор дронів, то вчитися доведеться і 2 чи 3 місяці.  

Окрім цього, навчання може проходити не лише в Україні, а й за кордоном. І тільки після навчання, бойового злагодження, мобілізованого відправлять служити у його підрозділ. 

Джерело: РБК-Україна

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень