Путін планує взяти Харків та Київ: чергова aнтиукраїнська публікація FT (ФОТО)

Наступ на початку літа (с)

Так виглядає заглавне фото до публікації у Financial Times (FT)

«Я скажу вам правду — каже Ваня, український солдат, який служить у розвідувальному підрозділі, що воює разом із морською піхотою на східному березі річки Дніпро на півдні України — ситуація плачевна».

Так починається, публікація у Financial Times, про яку зараз усі говорять. Наступний абзац аналізує слова Вані:

 Такі вбивчі висновки він зробив після місяців відважних наступальних операцій українських сил на ворожу територію восени минулого року, намагаючись послабити плацдарм російських військ на півдні Херсонської області.


У найбільш темні часи українські війська кидалися перетинати річку, щоб завдати шкоди російським підрозділам і досягти бодай якогось успіху після того, як розпіарена літня контрнаступальна операція України закінчилася провалом.

Українські морські піхотинці перетинають Дніпро, прямуючи до плацдарму на лівому березі Дніпра (Фото FT)

ЛІТНІЙ НАСТУП ПУТІНА

Однак найбільше, у розрізі цитованої публікації FT, повний переклад якої можна прочитати ТУТ, говорять не про скепсис щодо України, яка перейшла до «активної оборони», а про «загон» із можливим новим великим наступом військ РФ.

Мовляв, на початку цього літа Росія може планувати великомасштабний наступ в Україні.

При цьому, метою Москви може бути повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також – що не виключено – Києва та Харкова.

Про це автор публікації у  Financial Times повідомляє із посиланням на неназваного представника українських силових відомств.

Тобто фактично Файненшиал Таймз на весь світ транслює – нічим не підтверджені – домисли. 

Війська РФ відправляються до України (Фото FT)

НАВІЩО?

Найпевніше, автори FT просто намагаються  хоча б чимось заповнити свій текст, який є за розміром – довгим, але реально не містить ніякої нової чи оригінальної інформації.

Приміром, повторюється, що

За оцінками американської розвідки, кінцева мета диктатора РФ Володимира Путіна залишається незмінною – захоплення України та підкорення її народу.

 

Це, мовляв, пояснює, чому Росія продовжує свої наступальні операції на сході України на кількох напрямках.

 

Зокрема, навколо Авдіївки та в напрямку Лиману на Донеччині, а також біля Куп’янська Харківської області. 

Українські військові погоджують план чергової операції (Фото FT)

Автори статті пишуть, що протягом останніх місяців Росія отримала підтримку завдяки постачанню артилерійських снарядів і ракет із Північної Кореї, а також збільшення виробництва зброї та боєприпасів.

Зазначається, що це поставило окупантів у кращу позицію, ніж вони були після «ослаблення» в битві за Бахмут 2023-го. 

У матеріалі також читаємо,  що Україна після невдалого літнього контрнаступу змінює тактику і переходить до «активної оборони».

За словами неназваного західного чиновника, ця стратегія передбачає не тільки утримання оборонних ліній, але пошук слабких місць у супротивника в поєднанні з дальніми повітряними ударами.

Саме це, мовляв, і дозволить ЗСУ наростити свою силу цього року і підготуватися до 2025-го, коли контрнаступ матиме більше шансів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень