«Франкенштейн» вбив понад пів сотні британців: що це за наркотик та у чому його небезпека

Ймовірно, наркотик незаконно привозять з Китаю

У Великій Британії загрозливого поширення набули нітазени, які через сильну дію серед людей називають «Франкенштейном».

Нітазени – це штучний наркотик, який імітує дію опіоїдів, таких як героїн. Згідно з даними Національного агентства боротьби зі злочинністю (NCA), цю речовину, швидше за все, нелегально привезли з Китаю.

На сьогодні новий вид наркотиків пов'язують з 54 смертями у Британії та 9 у Шотландії за останні пів року. Проте реальна летальність стане зрозумілою згодом, оскільки ще 40 випадків смертей тільки розслідують.

Вперше у Великій Британії про цей наркотик заговорили у 2021 році. Тоді смертельну дозу препарату прийняв 18-річний хлопець, а популярність наркотику збільшилася.

Для ще сильнішого ефекту його змішують з кокаїном, героїном або антидепресантами. Загалом вперше нітазени розробили у 1950-х роках як альтернативний знеболювальний засіб. Проте використання препарату швидко заборонили через сильний вплив на організм людини та швидке звикання.

Вони доступні у вигляді порошку, таблеток та рідини й викликають відчуття полегшення болю, ейфорії, розслабленості та сонливості. Але також люди можуть відчувати нудоту, свербіж та підвищене потовиділення.

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень