«Фарбований Лис» - український актор, який давав концерти на підтримку ЗСУ, втік до росії

І заснував там кіношколу

Гліб Михайличенко (по центру)

Про вибір Гліба Михайличенка написав у фейсбуці актор Олександр Жила.

Його дописувачі помітили публікацію на сайті Столица С. (місто Саранськ, Мордовія, РФ), у якій ідеться про те, що 9 липня в Саранську відбувся день відкритих дверей Start Media School.

В повідомленні зазначається, що

Актори російського кіно Дамір Сухов та Гліб Михайличенко, в активі яких десятки ролей у фільмах, приїхали до столиці Мордовії навчати молодь кіномистецтву.

 

За цією інформацією, перші майстер-класи у кіношколі Сухова й Михайличенка пройшли в липні, а відкриється Start Media School у серпні 2023 року.

У мережі можна знайти також новину за 26 березня 2022 року про те, що Михайличенко, Артеменко та інші молоді митці на Андріївському узвозі «подарують киянам, які залишились у місті, та всім людям у світі Годину Миру з серця Києва, надію на скорішу Перемогу».

Було вказано, що Гліб Михайличенко – актор «Театру юного глядача»,  актор українського кіновиробництва, поет, переможець в кількох номінаціях міжнародного конкурсу «Одна маленька свіча», музикант та автор пісень (учасник програми «Потяг гідності»).

Гліб Михайличенко ще в українському кіно (праворуч)

На новину про Гліба Михайличенка також зреагувала і відома актриса Римма Зюбіна:

А коли актор у 2022-му їздить із концертами до наших військових, а у 2023-му опиняється в Росії – це як? Мені хтось може пояснити, що там в голові? Яка ж мудра казочка «Фарбований Лис», і скільки ще чарівних перевтілень до і після Перемоги очікує нас.

Дамір Сухов (Коломийченко), із яким Гліб Михайличенко створив кіношколу в РФ, – актор російського походження, який перед початком великої війни переїхав працювати до Маріуполя. У медіа можна знайти новину про те, що до великої війни Михайличенко із Суховим планували організувати школу акторської майстерності саме в українському Маріуполі.

Проєкт «Зрадомір» пише, що Сухов був одним із тих, хто забезпечував життя в бомбосховищі маріупольського драмтеатру, допомагав людям. Поїхав із театру за день до бомбового удару по ньому, 15 березня. Надалі виїхав до Росії й став роздавати інтерв’ю російським пропагандистським виданням.

І раптом з’ясувалось, що він тісно пов’язаний з Пітером, що російські актори – найкращі у світі, а трупний сморід у маріупольському театрі – це запах риби. А театр на спір обстріляли українські військові. Потім отримав російський паспорт.

Михайличенко і Сухов

Актори Михайличенки

Як відомо, Гліб Михайличенко – син відомого українського актора Максима Михайличенка. Як і батько, працював у Театрі юного глядача на Липках у Києві. Мачуха Гліба – актриса Олена Михайліченко.

Як і батько, Гліб Михайличенко закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого (2019 року, курс Юрія Висоцького). Був задіяний у виставі Театру на Подолі «Каїн XVIII». Знімався в телесеріалах «Жіночий лікар», «Некероване кохання», «За вітриною» (СТБ) та ін.

Після того, як набула розголосу історія про виїзд Михайличенка-молодшого до Росії, ТЮГ повідомив у соцмережі, що на той час актор уже звільнився з театру.

Джерело: Новинарня

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень