Фанати секонду: що українці купують у магазинах вживаних речей

Та чим пояснюють таку популярність секонд-хендів

У мережі неодноразово викладали відео черг до магазинів секонд-хенд у день завозу. Деколи там стаються навіть бійки. Чим настільки популярні магазини вживаного одягу?

Оксана, 43 роки

Ходжу повз магазин «секонду» кожен день, бо по дорозі на роботу. Зайшла раз, другий і наче «підсіла на голку». Подобається, що речі дешеві й в хорошому стані.

Але якось зрозуміла, що купую навіть те, що потім ніколи не вдягаю. Тож тепер беру тільки, якщо річ справді крута та брендова, і щось необхідне з базового одягу. Білизна спідня для мене табу – такого не купую. 

Люблю щось для дому брати, типу скатертину чи штори, особливо в останній день перед завозом, коли ціни найнижчі. Тішу себе, що зекономила. 

Катерина, 37 років 

Скажу, як є – це єдиний варіант нормально вдягти малих дітей. У мене хлопець і дівчинка, аби один доносив за другим – не виходить. Грошей не вистачає на елементарне. 

Заробляю я небагато і діти знають, що вихвалятися їм перед однолітками нічим. Але ж при цьому садочок чи школу ніхто не скасовував, треба вчитися і бути акуратним і чистеньким. З цими задачами секонд справляється на ура.

Марія, 50 років

Я люблю влягати щось нове, і зараз у мене весь одяг з секондів. Крім взуття. 
Ціни у магазинах наче з космосу, це навіть при тому, що вважаю, що у мене нормальна зарплата.

На роботу мені треба ходити в спідницях. У секондах це не ходовий взагалі товар, їх там практично не купують. Можна купити брендову, з вовни – у новому стані, навіть не в перший день після завозу. 

Мені здається, що речі з секонду з хорошим якісним взуттям дають максимальний ефект, я нормально почуваюся і не витрачаю зайвого. 

Олексій, 19 років

Це моя робота. Я знаю графіки роботи усіх секондів, дні завозу і намагаюся обійти все. Я перепродую ці речі. Собі мало що купую. Обираю переважно брендові спортивні речі, у новому або відмінному стані, Zara ніколи не беру. 

Продаю речі серед друзів, купа онлайн майданчиків для цього є. Не одразу вийшло, деякі речі місяцями стояли в пакетах непотребом. 

Виходить непогано, коли розумієш, що футболку продав в чотири рази дорожче, ніж купив. 

Аліна, 24 роки

У мене залежність від брендового одягу. Можу тижнями ходити в секонд і виходити з порожніми руками. Так триватиме, поки не знайду те, що треба. 

Обожнюю вінтажні речі, щось таке, що на вулиці більше ніхто не вдягне. Може це й не здорове захоплення. Але я за раціональне використання ресурсів. Нащо платити за виробництво нових речей, коли можна заплатити менше і носити те, що вже і так є, у новому стані. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень