Двісті гривень за лоток: експерти прогнозують подорожчання яєць

Подорожчання очікують восени

За прогнозами кандидата економічних наук Олександра Хмелевського (на колажі вгорі він -- праворуч), восени яйця знову зростуть у ціні – до 70-75 грн за десяток.

Таким чином за лоток доведеться заплатити близько 225 грн.

На здорожчання яєць можуть вплинути подорожчання кормів та харчових добавок для курей, ветеринарних препаратів, палива, електроенергії, а також збільшення витрат на логістику.

Зростанню цін на яйця може сприяти відновлення масових відключень електроенергії, з якими українці стикалися минулої зими.

За словами Хмелевського, Україна після початку повномасштабної війни втратила близько 20% виробництва яєць. Частина підприємств скоротила обсяги чи зовсім припинила роботу. Це призвело до дефіциту товару на ринку у 2022-му.

Джерело: today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень