«До зустрічі, гнидо, після демобілізації», - харківському бізнесмену відповіли на закиди до військового з яблуком щодо мови

Російськомовному не сподобалося, що Максим Колесников заявив про несприйняття російської

Український воїн Максим Колесников, фото якого з яблуком після 11-тимісячого полону розлетілося мережею, опублікував допис, в якому попросив не використовувати біля нього російську мову, адже вона його тригерить.

Свій пост він опублікував у Facebook.

Я був в полоні, російська мене тригерить, буду вам вдячний за спілкування українською, дякую.

 

Поки що вистачає сил на отакий спіч, але хочеться закричати:

 

ЛЮДИ БЛ**Ь ЩО З ВАМИ? ЦЕ КИЇВ, А НЕ ПІТЄР

На допис, що зібрав тисячі вподобайок та коментарів, відреагував співзасновник маркетингового агентства Tabasco Олександр Смірнов та звинуватив військового «в розколі українського суспільства через мовне питання».

Дуже шкода, Максе. Дуже шкода, що тебе це тригерить. І дуже шкода, що ти відмовляєшся розуміти та приймати, що це питання взагалі не можна ні політизувати, ні порушувати. Це просто розкол українських громадян. Так само технологічно можна ділити за кольором волосся, очей та фрикативним «г» у вимові. І твоє обурення в принципі образливе, тому що не можна вказувати іншим людям, як до тебе звертатися. Зі всією повагою до тебе», – прокоментував Смірнов.

На цю заяву Колесников відповів, що не буде підлаштовуватись до тих, кому лінь перейти на українську.

Я маю право не сприймати російську, маю право взагалі її не знати. Як, до речі, її не знає моя молодша донька.

 

І я маю право це питання підіймати.

 

Максим Колесников

Смірнов російською продовжив:

А чому ти думаєш, що це питання лінощів? Для мене це питання дурості та політиканства. Я чудово володію українською, але не хочу вдавати, що це моя рідна мова, бо політики вирішили це питання розіграти.

 

Я не хочу видавати себе за галичанина чи тернополянина. Я харків'янин.

 

Я підтримую українську, як державну мову, але максими, які ти висловлюєш, виключають у принципі наше з тобою спілкування. Тому що для мене мова – це засіб комунікації, для тебе – маніфест та поділ на своїх та чужих. Підлаштовуватися для тебе під свого, нехтуючи собою, я не стану.

Смірнову «дісталося» від однодумців Колесникова.

Але, чи не найбільший гнів висловлювання російськомовного Смірнова, викликали у публіциста Вахтанга Кіпіані:

Варто зауважити, що Смірнов не вперше потрапляє в мовні скандали.

Раніше він розкритикував текст Оксена Лісового, в якому новопризначений міністр освіти написав, що людина є патріотом тієї країни, мовою якої вона розмовляє зі своїми дітьми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень