Держслужбовцям не позаздриш? З Нового року зріжуть зарплати й надбавки

Кажуть тепер усе буде прозоро і зрозуміло

З 1 січня 2024 року заробітна плата в державному секторі стане прозорою, прогнозованою та зрозумілою для громадян і для державних службовців. Адже зросте базовий, гарантований розмір посадового окладу. 

Кандидати на посади у публічному секторі заздалегідь знатимуть реалістичний розмір доходу, який матимуть на державній службі. Натомість зараз розмір окладу не дозволяє розрахувати обсяг гарантованого доходу. Він може відрізнятися від базового окладу у кілька разів.

- Ідеться про обмеження максимального розміру щомісячних премій до рівня 30%. Також будуть скасовані заохочуючи виплати. Наразі їхній розмір необмежений і залежить від суб’єктивного ставлення керівника.

 

Натомість основна частина буде фіксованою і становитиме не менше 70% заробітної плати державного службовця. Це посадовий оклад, надбавки за ранг та вислугу, одноразова грошова допомога до щорічної відпустки, - розповіла Голова НАДС Наталія Алюшина.

Реформа системи оплати праці державних службовців насамперед спрямована на забезпечення справедливості та зняття ризиків зловживань. 

За результатами наради під головуванням Прем'єр-міністра України було прийнято рішення, що мінімальний розмір посадового окладу не може бути менше розміру мінімальної зарплати. 

З першого січня 2024-го вона сягатиме 7,1 тис. грн. Сьогодні він складає два прожиткових мінімуми або 5178 гривень. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень