Держава cashless: в Україні хочуть повністю заборонити обіг готівки

Це може стати найпотужнішим антикорупційним інструментом

Обіг готівки в Україні можуть повністю зупинити. А усі розрахунки проводити виключно онлайн або картками. Автори ідеї впевнені, що так можна зупинити 95% усіх корупційних випадків, а Україна стане першою країною у світі, де повністю скасують готівку.

Ми обговорюємо. Я не можу сказати вам упевнено, що ми це зробимо. Ми це обговорюємо. Ми хочемо бути першою у світі cashless економікою, - розповів заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма.

За його словами, зараз триває серйозне обговорення, адже у самої ідеї є чимало противників, які вважають це прямим порушенням прав людини. Натомість прихильники ідеї впевнені, що це найкращий шлях здолати корупцію.

Найближчими місяцями ми представимо дорожню карту, чи ми це робитимемо, чи ні. Я вважаю, що рішення буде «так», - припустив Ростислав Шурма.

 

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень