Демобілізація за станом здоров'я: Яка ще одна категорія українців зможе звільнитися зі служби

Перелік випадків

В Україні мають намір дозволити звільнятися зі служби в армії ще одній категорії українців. Йдеться про військовослужбовців з інвалідністю I та II групи.

Йдеться про законопроєкт №8412, зареєстрований у Верховній Раді.

Відповідний документ підтримав Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики.

Законопроєкт передбачає можливість звільнення мобілізованих осіб, які з перших днів війни добровільно стали на захист України, з військової служби за такої підстави, як наявність безпосередньо у цих військових інвалідності I чи II групи.

Як пояснюють автори законопроєкту, хоч особам з інвалідністю чинним законодавством надане право не бути призваними на службу під час мобілізації, проте можливість демобілізації зі служби за станом здоров’я (інвалідності) не передбачена.

Таким чином документ закриє цей недолік правового регулювання у відповідній сфері.

Тож пропонують доповнити уточненням, що під час воєнного стану наявність інвалідності I чи II групи є достатньою самостійною підставою для звільнення зі служби. Однак хочуть залишити право захиснику за власним бажанням залишитися в строю.

Комітет рекомендував парламенту ухвалити проєкт закону за основу.

Джерело: Апостроф 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень