Дарма не надавали цьому значення: щоденна звичка, яка провокує підвищення тиску

Ми всі робимо це автоматично

Чимало щоденних ритуалів або й просто звичок можуть виявитися небезпечними для здоров’я. 

Цього разу йдеться про звичку закидати ногу на ногу або схрещувати ноги. 

Люди, які схильні до проблем з тиском, можуть відчувати погіршення після тривалого сидіння зі схрещеними ногами. Сидіння у будь-якій позі без руху - вже погано. Тому намагайтесь не засиджуватись й розминати ноги раз на годину.

Схрещені ноги не значно, але підіймають тиск. Як тільки поставите ноги рівно, то тиск повернеться до норми. Здорова людина може і не помітити цього, але люди, які страждають на підвищений тиск, можуть відчути значний дискомфорт, - кажуть лікарі.

Тут є важливе уточнення, тиск підвищується при схрещуванні ніг в колінах. Якщо схрестити їх у гомілках – це ніяк не вплине та тиск. 

Крім того, звичка постійно схрещувати ноги псує поставу людини. 

Одне з досліджень показало, що сидіння у такій позі більш як 3 години на добу може спричинити надмірний нахил корпусу вперед та округлення плечей. Адже так м'язи намагаються адаптуватись до пози й відновити баланс напруги, - пояснюють лікарі.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень