Подорожчають вже восени: 5 категорій продуктів, ціни на які зростуть

Перелік

Поки одні експерти запевняють, що причин для подорожчання немає і не варто скуповувати продукти, інші ж прогнозують зростання цін з настанням холодів. Стосуються ці припущення низки базових товарів. 

Продукти, які подорожчають восени:

  • Овочі та фрукти. Експерти прогнозують, що різкого підйому чекати не варто, бо посадили із запасом. Проте слід зауважити, що зростуть витрати на зберігання. Суттєвого подорожчання не очікується, адже врожай був непоганий.
  • Молоко. На ціну товару також вплине потреба у зберіганні сировини та готових продуктів, яка може ускладнитися у разі нестабільності енергосистеми.
  • Яйця.
  • М’ясо. Зростання ціни через потреби у зберіганні очікується на рівні 5−15%.
  • Цукор. Зростання ціни на цукор очікується у всьому світі. Це пов’язано з тим, що Індія заборонила експорт. В Україні також діяла така заборона з початку літа, щоб задовольнити внутрішні потреби. Закінчується її термін 15 вересня. До листопада, тобто нового врожаю, цукор зросте у ціні на 2—3%, вважає виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Експерти зазначають, що на рівень подорожчання вплинуть попит, експорт, а особливо вартість палива та електроенергії. Вони прогнозують зростання цін на овочі в межах 5−10%.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень