Ці 6 фраз поставлять на місце копа, який зупинив ваше авто

Важливо відстоювати свої права

якщо зупинила поліція, зупинила поліція що робити,
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Деякі водії, коли їх зупиняють патрульні, можуть нервуватися. Особливо, якщо коп «включає» головного і каже щось на кшталт «І куди ж ви так поспішаєте?», «Як не соромно порушувати?» тощо.

Запам’ятайте – вам слід поводитися спокійно, впевнено, і обов’язково контролювати свої емоції.

А ці 6 фраз дадуть поліцейському зрозуміти, що перед ним досвідчений водій, який знає свої права.

Спілкуємося тільки на «Ви»

Якщо раптом поліцейський звернувся до вас на «ти», дайте ввічливо, але твердо йому зрозуміти, що готові виконувати його законні вимоги, поважаєте ті повноваження, які надає йому держава, але вимагаєте і до себе шанобливого ставлення.

Я повинен зафіксувати все на камеру

Ви маєте право записувати спілкування з патрульними  й ніхто не може вам перешкодити. Але не варто робити це заради хайпу, зйомка – це документальне свідчення.

Зачекайте, я загуглю цю статтю ПДР

Якщо ви сумніваєтеся у своїй провині, немає нічого страшного в тому, щоб погуглити. Ба більше, перш ніж щось підписувати, треба ознайомитися з тим, яке порушення вам закидають і чим це загрожує.

Я зараз подзвоню до чергової частини і викличу сюди відповідального

Ця фраза – це вже з важкої артилерії, зловживати нею не варто. Але якщо виникли серйозні розбіжності, і ви вдалися до такого кроку, відеозйомка на телефон того, що відбувається, обов’язкова.

Давайте оформимо протокол

Ця фраза говорить про те, що ви знаєте свої права і обов’язки, що ви нікуди не поспішаєте, готові розібратися по суті й «домовлятися на місці» не маєте наміру. У протоколі інспектор повинен відобразити конкретне порушення ПДР і призначити покарання відповідно до статті Адміністративного кодексу.

З порушенням не згоден, потребую захисника

Ще одна фраза з важкої артилерії – заявити, що маєте намір «писати в протоколі, що з порушенням не згоден, при розгляді справи потребую захисника». Так ви заявляєте клопотання про участь захисника. Тож інспектор зобов’язаний це клопотання розглянути і винести ухвалу. На практиці це неможливо й ніхто такого не робить (де ж на дорозі взяти захисника?), а вже в суді можна послатися на порушення процедури оформлення правопорушення і той факт, що вам не був забезпечений захисник.

Джерело: Твоя Машина

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень