Чотирьом хворим на туберкульоз, яким уже не допомагали ніякі ліки, прислали препарати з Бельгії

Загалом по області тисячі недужих на цю інфекцію

На Рівненщині презентували новий препарат для лікування туберкульозу. Вартість одного курсу лікування таблетками «БЕДАКВІЛІН» коштує 50 тисяч гривень.

Новий препарат призначають пацієнтам, яким вже не підходить стандартна схема лікування, розповів заступник головного лікаря обласного протитуберкульозного диспансеру Микола Ординський.

Якщо людина вперше захворіла, ми призначаємо чотири препарати. Хворим ми наголошуємо, якщо ліки приймати неправильно, хаотично, антибіотики перестають діяти. Тоді з'являється стійкість до ліків. І розвивається мутований туберкульоз.

 

Таких хворих дуже важко лікувати.

Препарат виробляють у Бельгії і поки домовленостей, аби Міністерство охорони здоров’я могло купувати його за нижчою ціною, немає.

Невелику ж кількість «БЕДАКВІЛІНУ» для України придбав Світовий глобальний фонд. В мехах цієї програми вартість однієї упаковки становила – 431,83 грн.

 

На Рівненщину надійшло всього п’ять упаковок і чотирьох мешканців області вже почали ним лікувати.

Спеціалісти наголошують, потреба у ліках набагато вища.

Адже щороку в області виявляють понад 600 нових хворих на туберкульоз, близько сотні людей  - помирають.

А майже кожний четвертий хворий в Україні є носієм мультирезистентного, тобто мутованого туберкульозу.

Микола Ординський також зауважив, що туберкульозом можуть захворіти і бідні, і заможні люди. Але це не означає, що можна відмовитися від вакцинації проти туберкульозу, яку роблять новонародженим ще в пологовому будинку.

Щеплення дає можливість дитячому організму протистояти дії туберкульозної палички і не заразитися звичайними штампами туберкульозу. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень