Чому ковбасу ріжуть навскіс, а не інакше

Є жартівлива легенда, яка пояснює цю особливість

Різати ковбасу навскіс - технологічна необхідність. Під час термічної обробки м'яса змінюється його структура, волокна стають жорсткими й щільними. Якщо різати ковбасу вздовж волокон, вона буде доволі жорсткою. А якщо її різати поперек, м'ясо легше розділяється на окремі скибочки. Крім того, так ковбаска не розвалиться на частини та не втратить свою форму.

Спеціалісти також стверджують, що нарізана під кутом 35-45 градусів ковбаса має більшу площину, а тому зріз привабливіший. Така вітрина більше приваблює покупців, адже вони можуть краще оцінити якість продукту.

Візуально, ковбаса видається більшою ніж є насправді, а для бутерброда вистачить 1-2 скибочок, нарізаних навскіс. Своєрідний спосіб економії, адже тоненькі скибочки нарізані під кутом дозволяють «розтягнути» задоволення від ковбаси надовше.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень