Чіпи на людях дозволили тестувати Ілону Маску: добровольцям їх вживлятимуть у мозок (ФОТО)

Вони зможуть дистанційно керувати гаджетами?

Компанія розробляє інтерфейси мозкових чіпів, які, як планується, можуть дозволити пацієнтам із обмеженими можливостями знову рухатися та спілкуватися. Також, за словами Маска, йтиметься про відновлення зору
Компанія Neuralink, розташована в районі затоки Сан-Франциско та в Остіні у Техасі, останніми роками проводила випробування на тваринах, намагаючись отримати дозвіл від Управління з контролю за продуктами й ліками США (FDA) для початку клінічних випробува

Neuralink – компанія американського бізнесмена Ілона Маска, що створює чіпи для мозку, отримала дозвіл проводити клінічні випробування.

Передбачається, що людям будуть вставляти нейрочіпи:

«Ми раді повідомити, що отримали дозвіл FDA (Food and Drug Administration, Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів - Ред.) на запуск нашого першого клінічного дослідження на людях», - повідомила Neuralink у мікроблозі Twitter у п'ятницю, 26 травня.

Як зазначає «Дойче велле»,

У повідомленні висловлено впевненість у тому, що технологія Neuralink дозволить допомогти багатьом людям, які потерпають від різних хвороб.

 

Набір охочих брати участь у перших клінічних випробуваннях ще не розпочато, але додаткова інформація буде оприлюднена найближчим часом.

На початку березня агентство Reuters, посилаючись на нинішніх і колишніх співробітників Neuralink, повідомляло, що FDA відмовило Маску і його компанії в проханні випробовувати чіпи на людях.

Агентство тоді позначило десятки проблем, які компанія має вирішити, перш ніж проводити досліди.

Компанія Neuralink розробляє інтерфейси мозкових чіпів, які, як планується, можуть дозволити пацієнтам із обмеженими можливостями знову рухатися та спілкуватися. Також, за словами Маска, йтиметься про відновлення зору

Нейрочіп дозволить передавати сигнали до мозку по Bluetooth.

Нейрочіп від Neuralink дасть змогу передавати сигнали до мозку людини за допомогою Bluetooth. І, напевно, у зворотному напрямку також.

Завдяки цьому, як очікується, можна буде навіть безпосередньо - командами з голови – керувати комп'ютером або смартфоном.

Передбачається, що капсула-приймач буде кріпитися за вухом, як слуховий апарат.

 

Від неї до мозку йтимуть ниткоподібні електроди. Загалом у мозок мають імплантувати до 1500 електродів, кожен з яких у чотири рази тонший за людську волосину.

За словами Маска, чіп дасть змогу контролювати гормони, справлятися з тривожністю і навіть змусити мозок працювати ефективніше.

Перші випробування, які вже проведені на щурах і мавпах, були успішними, стверджував підприємець.

Майбутніми продуктами Neuralink мають бути нейронні чипи, інтегровані в мозок людини, щоб усунути наслідки певних хвороб мозку. Йдеться також про розширення пам'яті, лікування паралічу, сліпоти, депресії, хвороби Паркінсона та оптимальнішого керування скл
Маск обіцяє імплантувати людині чип Neuralink протягом пів року

Майбутніми продуктами Neuralink мають бути нейронні чипи, інтегровані в мозок людини, щоб усунути наслідки певних хвороб мозку.

Йдеться також про розширення пам'яті, лікування паралічу, сліпоти, депресії, хвороби Паркінсона та оптимальнішого керування складними системами.

 

Серед іншого може йтися й про можливість подумки грати у відеоігри, викликати авто Tesla, або завантажувати і відтворювати спогади.

ДОВІДКОВО:

  • У грудні 2022  Reuters повідомляв про розслідування щодо Neuralink через скарги на жорстоке поводження з тваринами.
  • Співробітники компанії стверджували, що випробування на тваринах проводяться поспіхом і призводять до їхніх страждань і загибелі.
  • У розпорядженні агентства опинилися десятки документів Neuralink, які свідчать про те, що невдалі тести доводилося повторювати, що збільшувало кількість тварин, яких тестували і вбивали під час експериментів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень