Чи треба ще мобілізувати чоловіків в Україні? Арестович прояснив ситуацію (ВІДЕО)

Палкі дискусії не припиняються

В Україні не припиняються дискусії щодо того, чи доцільно дати дозвіл українським чоловікам виїжджати за кордон під час дії воєнного стану. З одного боку – вони можуть серйозно підтримати економіку, яка просіла за час війни, з іншого – а як це, відпускати чоловіків призовного віку, коли в країні йде повномасштабна війна?!

Але є одне надзвичайно важливе АЛЕ: в Україні кількість людського резерву наразі перевищує наявність техніки, якою можна його озброїти.

Про це 7 червня у розмові з російським правозахисником та журналістом Марком Фейгіним заявив радник Офісу президента Олексій Арестович.

Він – прихильник диференційованого підходу до мобілізації:

– Ми тримаємо людей, але особливо озброїти їх нічим. Куди ж там нових призивати – хіба що за окремими спеціальностями.

 

Ті, хто працюють за кордоном, можуть підтримувати свої родини. Ті ж моряки 4 млрд доларів відправили до України за минулий рік. Це дуже серйозна допомога економіці, яка наполовину просіла у результаті війни.

 

Знову ж запитання – навіщо людей тримати і хто за це «багатство» платитиме? Зрозуміло, що Захід нас підтримує зараз макроекономічно, але скільки це триватиме – велике питання, – заявив Арестович.

За словами радника голови ОП, коли були перші дні війни і ніхто не знав, чим би це закінчилося, потрібні були всі, хто готовий оборонятися. Тоді питання стояло про виживання країни.

Нині це питання все ще актуальне, але «це вже не критична фаза, коли незрозуміло, будемо ми завтра чи ні», тому зараз можна запускати диференційований підхід, вважає Арестович:

– Треба, зважаючи на професійну придатність, на мотивацію відбирати людей, відправляти їх за спеціальностями.

 

Військкомати перебувають у важкій ситуації – коли за день до 500 заявок треба опрацювати, зі всіма скаргами, потребами, медкомісіями тощо. Вони просто фізично не розраховані на таку кількість людей. І тому «перегини» на місцях бувають.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень