Чи може цивільна дружина претендувати на спадок чоловіка: пояснення адвоката

Хто має право бути спадкоємцем?

За словами адвоката Мар'яна Сащука, цивільна дружина має право на спадок чоловіка тільки при певних умовах.

«Оскільки у них відсутнє свідоцтво про шлюб, то для того, щоб претендувати на спадщину співмешканця, необхідно буде звертатись до суду із позовом про факт встановлення проживання однією сім'єю не менше ніж 5 років до відкриття спадщини», - говорить Сащук.

Але тут є важливий нюанс - такі особи входять тільки до четвертої черги успадкування за законом.

«А це означає, що якщо там не було заповіту, у якому було визначено спадкоємцем цивільна дружина чи цивільний чоловік, то вони матимуть право отримати спадщину тільки після того, коли від неї відмовляться або її не приймуть діти, інші з подружжя, батьки, рідні сестри і брати спадкодавця чи його бабуся і дідусь, і навіть рідний дядько та тітка», - наголошує адвокат.

Сащук радить узаконювати сімейні стосунки, аби не потрапити у ситуацію, коли тітка чи дядько чоловіка має більше прав на його майно, аніж його цивільна дружина.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень