Чи легко знайти роботу та скільки за неї платять українцям у Австрії?

Трудова ситуація для наших співвітчизників в Австрії залишається не дуже простою

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, станом на вересень в Австрії наразі проживає майже 70 тисяч українських біженців. На початок 2023 року в Австрії працювало майже 14 тисяч українців.

Навесні 2023 року Національною радою Австрії були запроваджені нові правила працевлаштування для українських біженців. Тепер власники картки переміщеної особи, які мешкають в Австрії, можуть влаштовуватися на роботу без попереднього дозволу влади.

Крім того, вимоги до знання німецької мови були спрощені з рівня А2 до А1.

Однак, незважаючи на ці пом'якшення, трудова ситуація для наших співвітчизників в Австрії залишається не дуже простою.

 

Українські біженці продовжують скаржитися на низькооплачувані вакансії, тоді як ті види зайнятості, які приносять більш пристойний дохід, доступні переважно місцевим жителям. 

 

Які роботи пропонують в Австрії

У країнах Європейського Союзу, включно з Австрією, роботодавці активно шукають співробітників у галузях, таких як сільське господарство, обслуговування та фізично важкі роботи, які не потребують спеціальної професійної кваліфікації. 

Пакувальник шоколаду у Відні

У відні шукають пакувальників-сортирувальників на шоколадну фабрику SchokoWienGmbH.

Заробітна плата становить 2900 євро нетто на місяць, з виплатами тричі на місяць. Робочий тиждень із понеділка по п'ятницю, з графіком з 09:00 до 17:00, з автоматичними перервами протягом робочого дня (обід з 12:00 до 13:00).

 

Вакансія доступна як для чоловіків, так і для жінок, віком від 18 до 55 років. Як зазначає автор оголошення, знання мови чи досвід роботи у цій сфері не потрібні. 

Робочі завдання: упаковка плиток шоколаду в коробки, перенесення упакованих коробок (для чоловіків), контроль за браком та робота біля конвеєра.

Робітник у склад-магазин взуття у Відні

Також у Відні шукають робітника у склад-магазин взуття Merrell. Роботу пропонують чоловікам, жінкам та сімейним парам, віком від 19 до 60 років.

Обов'язки: упаковка продукції, розфасовка і маркування товарів, контроль якості та роботу зі сканером, а також нанесення спеціальних магнітів на кожну одиницю товару. Також потрібно викладати пари взуття на полиці різних відділів та проводити маркування цінників.

Графік праці: понеділок-п'ятниця, з тривалістю роботи 10 годин на день та загальною нормою 220-250 годин на місяць. Для високоефективних співробітників передбачено можливість переробок.

Роботодавець надає житло у квартирі, де мешкає від 2 до 3 осіб. Як зазначається в оголошенні, у квартирі є всі необхідні зручності, зокрема кухонну техніку, сантехніку, гарячу воду та інтернет.

Із зарплати буде утримуватися 200 євро на місяць на комунальні витрати. Також надаються безкоштовно одяг, взуття та обід на виробництві.

Заробітна плата: до 3200 євро/міс (приблизно 125 тис грн).

Робітник на склад продуктів у Відні

Оптова мережа Kastner в Австрії запрошує кандидатів на роботу у продуктовому відділі. Вакансія відкрита як для чоловіків, так і для жінок, а також для сімейних пар, віком до 55 років.

Як зазначає роботодавець, робота, хоч і нескладна, але потребує постійної активності. Основні обов'язки: робота з продуктами на складі, викладення товарів на вітрини, слідкування за термінами придатності продуктів і їх наявністю на вітринах. Також необхідно надавати товару привабливий зовнішній вигляд перед його викладкою, а також дотримуватись санітарних стандартів та прибирати вітрини.

Роботодавець надає безкоштовне житло, а також знижки на продукти. Проживання в пішій доступності від місця роботи.

Заробітна плата: 13 євро/год (приблизно 508 грн).

Приклад ще однієї вакансії - покоївки у місто Грац

Шукають чоловіків, жінок та сімейні пари, віком від 18 до 55 років. Оформлення роботи можливе за робочими візами чи біометричними документами. Знання іноземної мови не потрібне.

Робочий тиждень з понеділка по суботу, при цьому тривалість робочого дня може змінюватись від 8 до 12 годин. Неділя є вихідним днем.

 

Роботодавець надає безкоштовні обіди та безкоштовне проживання.

 

Проживання організоване у кімнатах для 2-3 осіб. Сімейні пари розміщуються окремо.

Обов'язки: прибирання номерів, а також прибирання сходів та коридорів.

Заробітна плата: 10 євро/год (приблизно 390 грн).

Джерело: Новини.Live

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень