Чи буде Україні дефіцит цукру і що буде з цінами

Ціни на цукор в Україні пішли вгору

В Україні дорожчає цукор і з'являється інформація про можливий дефіцит солодкого піску.

Керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» у Львові Тетяна Попович. каже, чутки про можливий дефіцит цукру на цей час перебільшені.

Вони базуються на експортній ситуації, коли Україна протягом сезону 2022-2023 років наростила обсяги експорту цукру більш ніж у 5 разів. Це пов'язано із суттєвими проблемами з урожаєм цукрових буряків у ЄС уже другий рік.

Отже, з дефіцитом сировини потреба цукру в ЄС зросла, а українські експортери активізувалися.

«Обсяги зовнішньої торгівлі цукром продовжували зростати до травня, поки Кабмін не прийняв рішення про заборону експорту цукру. Незважаючи на те, що вивезення за кордон нашого цукру зараз триває, встановлені квоти», - зазначила Попович.

За свідченнями операторів ринку «Шувар», постачальники та виробництва мають достатній запас для підтримки внутрішнього ринку, а врожай цукрових буряків цього року стане одним із найкращих за останні кілька років, за обсягами сировини, які дозволять забезпечити як внутрішній ринок без причини дефіциту, так і та експортні напрямки.

Скільки зараз коштує цукор в Україні

Щодо цін на продукцію, вони продовжують залишатися на стабільному рівні 34-39 грн/кг з початку осені й лише на 4% перевищують минулорічні показники.

«Оператори ринку »Шувар« стверджують, що дефіциту щодо цього виду товару або передумов цінового зростання не передбачається», - резюмувала експерт.

В українських магазинах ціна цукру наразі варіюється на рівні 34-35 гривень за кілограм. Так, у мережі «Сільпо», АТБ та Varus продукт коштує 34.40 копійок.

Джерело: РБК

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень