Через пил із Сахари регіони України накрили «брудні дощі»: Чи дійдуть вони до Рівненщини (ВІДЕО)

Що кажуть синоптики

Чергова хмара пилу із Сахари сьогодні дісталася до Черкащини.

Місцевий синоптик Віталій Постригань повідомив, що в області спостерігаються помутніння неба та «брудні дощі», які можуть забруднити автомобілі та верхній одяг.

Такі дощі пов’язані з тим, що у повітря підіймаються частинки, пилу, ґрунту, рослинного пилку та інших часток. Вони можуть тривалий час триматися в повітрі. У суху погоду осідання їх на землю не помітно, а коли ці частинки потрапляють у вологу повітряну масу, то випадає «брудний дощ», – пояснив синоптик.

За його словами, найближчі дні доби сахарський пил продовжить свій рух територією України у північному напрямку.

У Рівненському гідрометцентрі Радіо Трек повідомили, що ближчими днями «брудні дощі» із сахарським пилом на Рівненщині не очікуються. Однак пил може накрити Хмельниччину, Київщину, Чернігівщину та Південь України.

Зауважимо, що зараз через цвітіння дерев та квітів на дорогах можна побачити залишки квіткового пилку, який не слід плутати із пустельним пилом.

В Українському гідрометцентрі повідомили, що завдяки вологій погоді, які панує у більшості українських областей, пил швидше вимиватиметься з атмосфери.

В деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими. Пил залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п'ятниці та з п'ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься, – розповіли синоптики.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень