Чемпіон України з футболу потрапив у «сепаратистський» скандал через інтерв'ю про батьківщину

Генріх Мхітарян вважає, що Нагірний Карабах належить Вірменії

Колишній футболіст «Шахтаря» Генріх Мхітарян, який разом із донецьким клубом тричі вигравав чемпіонат України, потрапив у скандал через своє інтерв'ю. 33-річний півзахисник італійського «Інтера» взяв участь у сюжеті на клубному телебаченні, де розповів про себе та свою батьківщину.

Під час інтерв'ю Мхітарян намалював карту Вірменії, на якій зобразив і Нагірний Карабах.

 

Це викликало бурхливе обурення в Асоціації футбольних федерацій Азербайджану (AFFA), яка має намір подати скаргу до УЄФА та Італійської федерації футболу.

Азербайджанський клуб «Карабах» також висловив своє незадоволення у зв'язку з діями футболіста.

Для довідки: Нагірний Карабах – самопроголошена республіка, розташована між Азербайджаном та Вірменією. Міжнародне співтовариство визнає цей регіон частиною Азербайджану.

Генріх Мхітарян виступав за донецький «Шахтар» з 2010 до 2013 року, а в сезоні 2012/2013 встановив рекорд результативності чемпіонату України (25 голів)

.

Потім перейшов до дортмундської «Борусії», де відіграв три сезони. 2016 року почав грати в «Манчестер Юнайтед», а в січні 2018-го уклав контракт до літа 2021 року з лондонським «Арсеналом». З 2019 виступає в Італії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень