Більшість цього не знає: що буде, якщо жувати жуйку більше ніж 10 хвилин?

Жувальна гумка може стати дуже шкідливою, якщо порушити кілька правил

Є деякі нюанси, які варто знати кожному, хто полюбляє час від часу жувати жуйки. Адже крім позитивних сторін, у якої звички є ще й негативні сторони, розповіли у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Яку користь приносить жувальна гумка? 

Якщо ви по пожуєте гумку упродовж 20 хвилин після прийому їжі, то таким чином очистите ротову порожнину і нейтралізуєте у ній кислоти, що у свою чергу допоможе уникнути карієсу.

Але для того, щоб отримати від цього процесу максимальну користь, потрібно обирати гумку без цукру.

Також жування гумки після прийому їжі допоможе збалансувати кислотність у стравоході. Серед переваг також те, що цим способом можна покращити запах у роті й «приглушити» неприємні запахи. Крім цього, можна на деякий час забути про сухість у роті.

Яку шкоду може принести жуйка? 

Якщо споживати у великих кількостях жувальну гумку без цукру, то це матиме послаблюваний ефект. Отже, якщо ви не хочете «зустрітися» з такими наслідками, як порушення травлення і діарея, то краще контролювати кількість вживання такої гумки і не зловживати цим.

Ще один можливий негативний наслідок – метеоризм і болі в животі. Річ у тім, що коли ми жуємо гумку, то мимоволі можемо захоплювати ротом зайве повітря. А це своєю чергою призведе до вже згаданого результату.

Третя проблема, яка може виникнути, якщо жувати жуйку щодня або практично щодня – проблеми зі скронево-нижньощелепними суглобами. Якщо навантажувати їх так сильно і часто, то з часом може виникнути дисбаланс. Таке постійне перенапруження призведе до того, що потім любителя жувальних гумок можуть турбувати біль у щелепі, головні болі, біль у вусі. Можливе також травмування зубів.

Скільки максимально безпечно можна жувати жуйку? 

Жувальну гумку можна жувати не більше, ніж 20 хвилин, кажуть у Центрі громадського здоров’я.

Ще одне важливе правило – її варто жувати після їжі, а не на натщесерце.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень