«Білі комірці» у групі ризику: головні ознаки тромбозу

А також як відрізнити венозний та артеріальний тромбоз

Поява тромбу відбувається через утворення щільних кров’яних згустків. Вони уповільнюють або й зовсім зупиняють нормальний кровотік.

Тромбоз буває артеріальним та венозним. Найнебезпечнішим є саме артеріальний тромбоз.

При артеріальному тромбозі виникає різкий біль. Він локалізується в одному місці та розповсюджується як потік що пульсує.

 

Відбувається оніміння рук чи ніг, залежно від того де саме розташовується тромб. Руки чи ноги втрачають чутливість і стають холодними.

 

У людини виникає задишка, ритм серця порушується і з'являється відчуття здавленості у грудях. Таке стається при появі тромбу у легеневій артерії.

У разі виникнення тромбів у венах також з’являється біль який може посилюватися. У місці утворення тромбу виникає набряк, шкіра може змінювати колір, а вени випинати.

Тромбоз може виникати через:

  • пошкодження стінок судини внаслідок травми
  • при інфекції
  • при пологах
  • при хірургічних втручаннях
  • через підіймання тягаря

Серед інших чинників – порушення згортання крові, застій крові, зокрема й через постійне сидіння в одній позі, як офісні працівники за комп’ютером.

До групи ризику належать люди з варикозом вен, з ожирінням, люди які мають шкідливі звички та ігнорують фізичну активність. Також підвищений ризик мають люди старші 60 років.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: u-news

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень