«Не світяться у темряві»: кількість штрафів на пішоходів за це порушення на Рівненщині вражає

Щодня в середньому - близько десятка

Фото з сайту "Молодий буковинець"

268 адмінпротоколів на пішоходів, які перебували на вулиці у темну пору доби без світловідбивних елементів, склали патрульні поліцейські Рівненщини з 1 листопада цього року.

Як поінформувала речник патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко, частина 1 статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає за таке порушення Правил дорожнього руху пішоходами

накладення штрафу у розмірі 255 грн.

 

Це при тому, що

вартість найдешевшого світловідбивального елемента - браслета на руку - від 30 грн.

Нагадаємо, що згідно з Правилами дорожнього руху,

у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

 

Таке правило зумовлене тим, що пішоходів без світловідбивних елементів (особливо, якщо вони одягнені у темний одяг) у темряві не видно водіям. Тож такі пішоходи ризикують потрапити під колеса авто.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень