Без смартфонів у школах: де та які нововведення для учнів запроваджуються 1 вересня

Що варто знати батькам?

В залежності від безпекової ситуації, в різних регіонах України учні з 1 вересня навчатимуться за найбільш оптимальною для тієї місцевості формою навчання.

Там, де повітряна тривога лунає не так часто, як на Сході чи Півдні, діти підуть до школи (за умови наявності укриття). Там, де є загроза балістичних ракет (а це означає дуже короткий час від оголошення тривоги до моменту, коли потрібно сховатись в укритті) буде онлайн-навчання.

Водночас з 1 вересня вирішили запровадити ще одну нову форму навчання.

Суть її полягає в тому, що діти, які зараз знаходяться за кордоном, матимуть змогу вивчати український компонент шкільної освіти. Щодо тривалості, то це — 6-8 годин на тиждень. Інші предмети школярі можуть вивчати в тих країнах, де вони перебувають. 

Чи не найбільш помітні зміни будуть у школах Львова. Саме тут у багатьох навчальних закладах планують скоротити користування мобільними телефонами.

Ми хочемо максимально скоротити користування мобільними телефонами. Це не стосуватиметься випадків, коли потрібно зв’язатися з батьками чи навчального процесу, коли телефони замінюють підручники. Це важливо, щоб контролювати кількість часу, який діти проводять в телефоні, і власне контент, який вони там споживають, — зазначив начальник Львівського міського управління освіти Андрій Закалюк.

Щодо такого моменту, коли батькам потрібно зв’язатись з дитиною, то це можна буде зробити через вчителя.

Джерело: pmg.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень