Адвокат розповів, який документ потрібно вимагати після проходження ВЛК

Фахівець звернув увагу на те, як правильно проходити ВЛК

В Україні триває мобілізація. Військовозобов'язані спочатку повинні пройти військово-лікарську комісію й за умови придатності можуть бути відправлені на фронт.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал адвоката Романа Сімутіна.

Як проходити комісію

Наприклад, ви прибули до ТЦК і вас направляють проходити лікарів. А ті навіть не піднімаючи голови просто штампують «придатний», адже на все виділено аж 20 хвилин.

Варто знати, як діяти в такій ситуації.

Загалом, медичний огляд під час мобілізації регулюється главою III, Наказу МО від 14.08.2008 року №402.

Першочергово перед оглядом проводиться загальний аналіз крові, в тому рахунку на ВІЛ, гепатит, цукор, загальний аналіз ще дечого, визначається група крові, резус, проводиться рентген, ЕКГ, а особам за 40 років обов’язково вимірюють тиск.

Адвокат зазначив, перш ніж проходити ВЛК, потрібно заявити, щоб лікарі провели аналізи, тоді всі одразу зрозуміють, що ви знаєте законний порядок.

 

А тому ви не будете проходити лікарів до отримання результатів тестів, як це і повинно бути.

Долучіть заявою до особової справи всі без винятку лікарські виписки, висновки та виписку з амбулаторної картки. Зверніть увагу: виписку з амбулаторної книги ви не просто можете надати, ви зобов’язані це зробити.

При проходженні огляду у профільного лікаря щодо вашого захворювання, повідомте про наявні проблеми, покажіть виписку та зазначте, що долучили дані документи до особової справи.

Якщо ваша проблематика зі здоров’ям тягне як мінімум на обмежену придатність, але вам ставлять придатний і не направляють на додаткове обстеження, тоді одразу прямуйте до голови ВЛК, пишіть скаргу і чекайте офіційної відповіді з поясненнями.

Не надання відповіді на скаргу можна розглядати як бездіяльність голови ВЛК, з подальшим можливим оскарженням.

Що потрібно вимагати

Фахівець радить завжди вимагати висновок ВЛК про придатність, оформлену у вигляді довідки.

Відсутність даного висновку серйозно ускладнює його оскарження.

— Щоб потім отримати довідку в ТЦК згаєте місяць часу, це у кращому випадку, у гіршому, як часто відбувається у моїх справах, оскаржувати доводиться просто наосліп, - додав Роман Сімутін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень