На Росії Пригожина хочуть оголосити «державним зрадником», – Інститут вивчення війни

А як його усунути – питання відкрите

Сльозливі заяви ватажка найманців приватної військової компанії «Вагнер» Євгенія Пригожина не минули безслідно. Тепер керівництво держави-агресора Росії подумує як дискредитувати зухвальця, що посмів звинуватити міністерство оборони рф.

Про це йдеться у звіті ISW.

Спеціалісти американського аналітичного центру Інституту з вивчення війни вважають, що пропозиція ватажка «Вагнер» розкрити українській розвідці російські позиції в обмін на здачу Бахмута, свідчать про його боротьбу з Міноборони РФ за прихильність Путіна. Натомість насторожили диктатора своїми військово-політичними амбіціями.

Ці звинувачення навряд чи змусять Кремль усунути Пригожина найближчим часом, але можуть сприяти спробам дискредитувати його. Імовірно, Кремль готує механізми дискредитації Пригожина як зрадника.

 

Неназвані джерела в Кремлі повідомили, що Адміністрація президента Росії готує інформаційну операцію з публічної дискредитації Пригожина, але зазначили, що Кремль навряд чи буде погрожувати Пригожину, поки війська Вагнера знаходяться на передовій, - зазначають аналітики Інституту з вивчення війни.

Також повідомляють, що російські офіційні особи погрожували Пригожину оголосити його державним зрадником за спробу шантажувати Міноборони виходом з Бахмута для забезпечення боєприпасами.

Відступ Пригожина з Бахмута порушить військові плани – ризик, на який Путін навряд чи піде, – вважають аналітики.

При цьому усунути Пригожина не так просто, оскільки офіційної посади у російському уряді він не займає.

Джерело: «Українські новини» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень