9-сантиметрого черв'яка витягти з-під шкіри рівнянина

Це вже третій цього року випадок дирофіляріозу в області

У Рівненській області зареєстрований третій у цьому році місцевий випадок підшкірного дирофіляріозу.

На початку осені рівнянин помітив у себе справа на голові невеличку пухлину, котра зовсім його не турбувала. Однак, через три місяці, коли це утворення почервоніло, звернувся до лікаря.

Після обстеження та оперативного втручання з-під шкіри пацієнта виділили дорослу дев’ятисантиметрову самичку нематоди Dirofilaria repens, яка була жива й досить активно рухалась.

Нині хворий почувається задовільно та отримує необхідне лікування.

У такій клінічній картині підшкірного дирофіляріозу прослідковується цікава закономірність — вже третій хворий підряд не відмічав таких характерних проявів хвороби, як свербіж, печіння, міграцію паразиту під шкірою; відсутні були й алергічна реакція та больові відчуття, - зазначає Рівненський обласний центр контролю і профілактики хвороб.

Вперше дирофіляріоз на Рівненщині виявили у 2005 році, і відтоді це вже 48 випадок в області.

Випадки хвороби реєструють в області щороку і за прогнозами лікарів, так буде і в майбутньому. Сприяє цьому висока захворюваність на дирофіляріоз серед собак, котів та диких м’ясоїдних тварин, які є джерелом інфекції, широкий видовий спектр комах — специфічних переносників цієї інвазії (кровосисні комарі всіх видів, мошки, блохи, ґедзі та кліщі), а також відсутність специфічної профілактики серед людей.

Що робити для профілактики:

  • Проводьте своєчасну дегельмінтизацію тварин та захист від укусів кровосисних комах у будь-яку пору року
  • Пам’ятайте, активність деяких членистоногих навіть взимку не зменшується, а циркуляція мікрофілярій серед комарів Рівненщини встановлена та підтверджена фахівцями.
  • Подбайте про антимоскітні сітки, зокрема й на виходи вентиляційних каналів взимку
  • Унеможливте виплід комарів у своїх оселях

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень