8 продуктів, які знижують рівень холестерину в крові

Деякі продукти здатні регулювати рівень холестерину в крові

Правильне харчування - один із найефективніших способів знизити або підтримувати здоровий рівень холестерину.

Додавання до раціону деяких продуктів може зіграти вирішальну роль у зниженні рівня поганого холестерину і підвищенні рівня хорошого холестерину, що сприяє зниженню ризику серцевих захворювань.

Бобові

Бобові не тільки універсальні та поживні компоненти здорового раціону, а й відіграють важливу роль в підтримці здорового рівня холестерину. Однією з головних причин є вміст у них розчинної клітковини, яка, зв'язуючись із частинками холестерину в травній системі, виводить їх з організму до того, як вони потраплять до крові.

Чорнослив

Чорнослив - джерело клітковини і багатьох поживних речовин, які можуть підтримувати здоров'я серця.

Є дослідження, які пов'язують регулярне вживання чорносливу з поліпшенням рівня холестерину у літніх людей. 

 

Овес

Овес багатий на бета-глюкан - потужну речовину, що знижує рівень холестерину. Під час вживання бета-глюкан утворює в кишківнику гелеподібну речовину, що зв'язується з багатими на холестерин жовчними кислотами і перешкоджає їхньому всмоктуванню в кров. Цей процес не тільки знижує рівень «поганого» холестерину, а й сприяє загальному оздоровленню травлення.

Авокадо

Включення авокадо в раціон допомагає отримати додаткову порцію корисних жирів. У клінічному дослідженні учасники, які з'їдали по одному авокадо на день, знизили рівень загального холестерину та поганого холестерину ЛПНЩ, а також покращили співвідношення загального холестерину й хорошого холестерину ЛПВЩ порівняно з учасниками, які не вживали авокадо.

Жирна риба

Споживання омега-3 жирних кислот із жирної риби, такої як сардини та скумбрія, може сприяти зниженню рівня холестерину. Жирні кислоти, які є у морській рибі, відіграють найважливішу роль у зниженні рівня тригліцеридів у крові, які є одним із видів жирів, що сприяють підвищенню ризику серцевих захворювань.

Ячмінь

Ячмінь - значне джерело харчових волокон, вітамінів і мінералів, особливо корисних для здоров'я серця, травлення та підтримки збалансованої дієти. Він містить бета-глюкан.

Дослідження засвідчило значне зниження рівня ЛПНЩ, а також тригліцеридів і загального холестерину всього за кілька тижнів вживання ячменю.

 

Яблука

Яблука славляться своїми холестеринознижувальними здібностями, насамперед завдяки високому вмісту розчинної клітковини. Крім того, яблука містять поліфеноли, які також відіграють роль у зміцненні здоров'я серця, знижуючи кров'яний тиск і зменшуючи запалення.

Чорниця

Чорниця відома як продукт, що знижує рівень холестерину, завдяки високому вмісту розчинної клітковини та антиоксидантів, зокрема антоціани запобігають окисленню холестерину та його накопиченню в стінках артерій.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень