8 міфів про жіноче здоров'я, в які досі багато хто вірить

Настав час переосмислити ці речі

Менструальні цикли синхронізуються

Існує така думка, що у жінок, що проживають, чи працюють разом синхронізуються цикли й місячні йдуть одночасно. Вчені вивчали цю гіпотезу з 1971 року і дійшли висновку, що це лиш збіг. 

Прокладки та тампони в упаковці стерильні

Прокладки та тампони – не стерильні вироби. Якщо їх зберігати не правильно, то усередині почнуть розвиватися бактерії. А на бавовні може утворюватися пліснява. Тож, якщо термін придатності виробу збіг – ним краще не користуватися.  

Під час менструації не можна займатися спортом

Заняття спортом при місячних не несе небезпеки. Навпаки, фізичне навантаження допомагає зняти біль та полегшити симптоми.

Якщо почалися місячні, не можна плавати без тампона

Плавання допоможе полегшити симптоми. Використовувати засоби гігієни необхідно лише, аби не бруднити воду у водоймі, чи не зафарбувати купальник. 

Менопауза настає після 50 років

Нормальний вік настання менопаузи — 42–58 років. Виходить, що в одних жінок 35 років — середина репродуктивного періоду, тоді як в інших — його закінчення.

Тампони небезпечні для здоров’я

Так, справді застосування тампонів може призвести до синдрому токсичного шоку (СТШ). Але це дуже рідкісне та швидкоплинне захворювання. Воно розвивається, якщо в організм потрапили бактерії. Імовірність виникнення СТШ значно зменшується, якщо користуватися тампонами за інструкцією: міняти кожні 8 годин і дотримуватись правил гігієни. 

Щоденками можна користуватися щодня

Щоденки призначені для носіння щодня, аби вберегти одяг від виділень та усунути неприємні запахи. Проте, гінекологи вважають, що користуватися ними щодня не потрібно. Найкраще використовувати їх у певні дні, наприклад коли закінчуються місячні або чекає довга поїздка

Обігрів сидіння в машині небезпечний тільки для здоров'я чоловіків

Перебувати на сидінні машини в момент нагрівання небезпечно для людей обох статей. Це загрожує різними захворюваннями: запаленнями та небажаними утвореннями в матці та яєчниках у жінок та негативним впливом на передміхурову залозу у чоловіків. Виною всьому певна частота, яку використовують для електрообігріву сидінь. Вона здатна викликати шкідливий перегрів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень