5 українських прізвищ, які захищали наших предків від нечисті

У вас точно є знайомі з таким прізвищем

Серед українських прізвищ є ті, які пов’язані із назвами тварин. Їх давали людям залежно від їхньої поведінки чи рис характеру. Такими прізвищами наші пращури хотіли вберегти людей від нечистої сили.

Таку інформацію опублікували на генеалогічному ресурсі «Рідні», пише видання «Телеграф».

Зазначається, що прізвища, наприклад, із грізними тваринами — Вовк чи Ведмідь, обирали недарма. Таким чином вони намагалися злякати нечисть.

Крім цього, прізвища з назвами тварин давали, опираючись на риси характеру людини.

Наприклад, ті хто відрізнявся хитрістю і розумом, могли отримати прізвища Сова чи Лис, Лиса. Цікаво, що прізвище Вовк могли давати боягузам.

Нині в Україні найбільш поширене з цього списку є прізвище Вовк. Його носіями є 23 412 людей. Воно посідає 71 місце. Найчастіше це прізвище можна зустріти у Наддніпрянщині, зокрема, у Києві, Кривому Розі, Дніпрі.

Водночас прізвище Сова — найрідкісніше. Його має 4 504 українці та посідає 838 місце. Найчастіше зустріти його можна на Волині та Хмельниччині. Також представники цього прізвища живуть у Харкові, Запоріжжі, Дніпрі та столиці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень