5 продуктів, від яких краще відмовитися для здоров'я серця

Які продукти провокують серцеві хвороби

Британський кардіолог Ніл Шрінівасан назвав п'ять продуктів, які особливо шкідливі для здоров'я серця.

Пластівці 

Такі ультраоброблені продукти посилюють ризик розвитку високого кров'яного тиску. За словами лікаря, ці продукти виробляються з використанням промислової обробки і часто містять такі добавки, як барвники, ароматизатори, емульгатори або консерванти.

Салямі

Як зазначив кардіолог, він щосили намагається уникати цих продуктів, а також м'ясних пирогів і ковбасних рулетів, тому що в них дуже багато насичених жирів. Червоне м'ясо і смажені продукти відомі тим, що підвищують рівень поганого холестерину. Ба більше, салямі та подібні продукти надмірно солоні, а надто багато натрію витягує воду назад у кровотік.

Що більше води в наших кровоносних судинах, то вищим стає наш кров'яний тиск, збільшуючи ризик розвитку захворювань серця і системи кровообігу.

Чипси

Кардіолог пояснив, що вживання занадто великої кількості цих продуктів сприяє не тільки ожирінню, а й атеросклерозу (потовщення або затвердіння артерій, спричинене накопиченням бляшок на внутрішній оболонці артерії, що можуть розірватися й спричинити серцеві напади).

Морозиво

Дослідження, проведене в Іспанії, показало зв'язок між продуктами з високим ступенем обробки і ризиком ранньої смерті.

Газовані напої

Надмірне споживання цукру з підсолоджених напоїв пов'язане з ризиком ожиріння, гіпертонії та діабету 2 типу, попередив лікар.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень