5 новорічних страв, які готували на свято тільки в СРСР

Господині готували три традиційні салати

Шпроти

Цю рибу раніше вважали делікатесом, а тому в СРСР бутерброди зі шпротами були традиційною закускою на Новий рік. Зазвичай хліб просто мазали вершковим маслом, а зверху клали консерву.

Також її «прикрашали» зеленню або маринованими огірками, адже саме соління були найбільш доступним інгредієнтом в епоху напівпустих полиць у магазинах.

«Мімоза»

Салат «Мімоза» був обов'язковим гостем на радянському святкуванні Нового року. Усе пояснюється дуже просто. Рибні консерви, цибулю та яйця знайти у ті часи було набагато простіше, аніж ананаси, морепродукти або ж інші інгредієнти для цікавих салатів. 

«Олів'є»

Звісно, цей салат знають майже усі. Але він став таким популярним саме у радянські часи. Господині «полювали» за банкою горошку та ковбасою з майонезом, аби хоча б на Новий рік поласувати «делікатесами» - ці продукти купити просто так було майже неможливо.

Оселедець під шубою

Такий салат, як і «Олів'є», був популярним лише через те, що для нього було цілком можливо знайти інгредієнти. Оселедець, дешеві буряки, картопля та головний «делікатес» - майонез, - цю страву вважають головною зіркою радянського меню на Новий рік.

Котлети

Так-так, в СРСР не усі мали можливість придбати птаха або свинину, а тому навіть на святковий стіл подавали звичайні фаршеві котлети. «Для маси» до м'яса додавали картоплю, цибулю, хліб.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень