10 причин, чому вам не вдається схуднути: ви про них можете не здогадуватися

Причини набору ваги

Ви вживаєте антидепресанти

Прийом антидепресантів може супроводжуватися збільшенням маси тіла. Це стає проблемою для багатьох українців, змушених вдатися до цієї терапії для збереження ментального здоров`я.

Так, тривале вживання (довше року) антидепресантів може призвести до зниження регуляції серотонінових рецепторів, що згодом призведе до потягу до багатих на вуглеводи продуктів, як-от хліб, макарони та солодощі, що в кінцевому підсумку може спровокувати збільшення ваги.

Ви п`єте мало води

Процес детоксу неможливо запустити, якщо ви не п`єте достатньої кількості рідини — а це щонайменше півтора літра, якщо ви ведете в міру активний спосіб життя, і не менше трьох, якщо регулярно займаєтеся спортом.

До того ж спрагу ми часом сприймаємо за відчуття голоду. Тому в разі, якщо після сніданку або обіду минула лише година, а ви вже не проти перекусити — склянка трав`яного чаю або соку холодного віджиму вам на допомогу.

До речі, реальне відчуття голоду також можливо притупити, випивши трохи теплої води — це розслабляє м`язи шлунка.

Ви зловживаєте кавою

Кофеїн вивільняє кортизол, який дає організму сигнал викидати в кров велику кількість глюкози. І якщо після чашечки улюбленого напою ви не почнете одразу ж витрачати цей цукор, великі шанси, що він відкладеться в області стегон і сідниць. 

Ви не висипаєтеся

Позбавивши себе належних годин сну, ви серйозно порушуєте баланс двох гормонів — лептину і греліну. Кількість першого падає, через що їжа перестає приносити відчуття ситості. А ось рівень другого гормону, відповідального за апетит — різко зростає.

Причому після недосипу ми найчастіше обираємо більш калорійну їжу.

До того ж коли ми спимо, тіло виробляє гормони росту: воно стає сильнішим і стрункішим. Процеси відновлення відбуваються з 22:00 до 2:00, і якщо в цей час ви не спите, то скинути вагу буде набагато складніше.

Ви не снідаєте

Сніданок допомагає організму тримати під контролем процес синтезу інсуліну, який безпосередньо відповідає за накопичення жирових клітин. До того ж саме вранці організм найкраще засвоює клітковину, яка очищає стінки кишківника і сприяє формуванню його здорової мікрофлори.

Ви не замислюєтеся про «приховані» цукри

Крім того, що виробники додають солодкий сироп у кетчупи та соки з пакетів, високим вмістом цукру вирізняються навіть, на перший погляд, нешкідливі сухофрукти і улюблений багатьма бальзамічний соус.

Захиститися від непрошених калорій можна тільки одним способом — вивчати склад продуктів, що купуються, навіть якщо вони не мають нічого спільного з десертами.

 

Ви не можете відмовитися від алкоголю

Будь-який алкоголь загострює відчуття голоду, і ви можете перестати контролювати себе. У всіх сенсах. Алкоголь всмоктується в першу чергу і, потрапляючи в шлунок разом з їжею, він «переймає увагу» систем метаболізму на себе, і в результаті жири та вуглеводи йдуть «у запас».

Ви налягаєте на горіхи

Горіхи здаються дуже правильним перекусом. І, загалом-то, таким і є. Однак, як і у випадку з більшістю продуктів, ними не варто захоплюватися. Спробуйте щодня опівдні їсти жменьку кеш`ю — і ви побачите, що станеться з вашою талією через місяць. Пам`ятайте, що жирні кислоти — це прекрасно, але в розумних межах.

Ви надто захоплюєтеся спортом

Багато дівчат схильні робити собі поблажки у вигляді зайвого тістечка або свіжої випічки після гарного тренування в залі. Це поширена помилка.

Тому насамперед, зосередьте 30% своїх моральних і фізичних зусиль на спорті, а 70% — на напрацюванні усвідомленого і вдумливого підходу до харчування. 

 

Ви неправильно перекушуєте

Дієтичні батончики, протеїнові шейки та ізотонічні напої, звісно, корисніші, ніж шоколадки та газована вода. Але не варто надто захоплюватися дієтичними перекусами. Адже це теж калорії і їх необхідно контролювати. До того ж подібна їжа часто не приносить задоволення, і за вечерею ви можете несвідомо дозволити собі зайвого. 

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: схуднення
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень