Вища рада Правосуддя – безстроково Припинила розгляд справи судді, який убив нацгвардійця (ФОТО/ВІДЕО)

Каста недоторканих? (АК)

Суддя Тандир на місці ДТП -- праворуч, ліворуч -- загиблий Вадим Бондаренко

Судді в Україні – каста привілейована: вони отримують захмарні гроші і їх, як виявляється, досить важко притягнути до відповідальності.

Відомий блогер та активіст Олег Симороз, який втратив обидві ноги на фронті, сьогодні повідомив про несподіваний поворот у справі про вбивство Нацгвардійця Вадима Бондаренка.

Убивства суддею Олексієм Тандиром, який надранок 26 травня під Києвом летів трасою на своєму «Лексусі» так швидко, що навіть не побачив блокпоста, а біля нього 23-річного молодого воїна, смерть якого зробила сиротами трьох дітей.

ДТП за участю Тандира набуло тоді широкого розголосу.

Різні джерела пояснювали вбивство нацгвардійя тим, що суддя, найпевніше, «позаливав собі очі спиртним або ще чимось», тому й летів, не зважаючи ні на кого та ні на що, однак...

Тандир відмовився дихати в драгер на місці скоєного ним убивства та не поїхав (з місця злочину) здавати кров на вміст алкоголю до спеціалізованої установи.

 

Деякі ЗМІ, вочевидь, намагалися від початку спотворити обставини ДТП.

Нині ж, як повідомляє Симороз:

- Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя безстроково зупинила розгляд дисциплінарної справи проти скандального судді Олексія Тандира, який за даними слідства, збив насмерть нацгвардійця, перебуваючи у стані алкогольного спʼяніння.

 

Віталій Саліхов – колишній суддя Київського апеляційного суду, який раніше очолював ВРП, аргументував позицію тим, що не встигає зібрати потрібні докази для складання висновку.

 

Зокрема, щодо того, чи порушував Тандир правила дорожнього руху та чи перебував у нетверезому стані. Але попри це наступного тижня Саліхов зібрався у відпустку, тому нібито він і не встигає до 10 лютого підготувати висновок.

В підсумку справу щодо Тандира зупинили без зазначення строків.

Тому він і надалі буде отримувати високу суддівську зарплату і найближчим часом не буде звільнений з посади судді.

- У мене тільки одне питання – а нахіба нам така Вища рада правосуддя та їх дисциплінарна палата? – запитує Симороз Олег Олександрович

*АК -- авторська колонка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень