Зіркові мами теж готуються до 1 вересня

Якщо Ольга Фреймут та Маша Єфросиніна не вперше ведуть доньок до школи, то Алла Мазур і Тіна Кароль підуть з синами "перший раз у перший клас".

Алла Мазур

- "Місце, де хотіла б вчитися сама" - головний принцип, за яким я вибирала школу для сина, - розповідає ведуча каналу "1 + 1" Алла Мазур. - Найбільше цікавили два моменти: кількість учнів у класі і можливість поєднати підготовку мовну і математичну. Оскільки вільна англійська - це вже must have сучасного українця. Ну а техніка і математика захоплюють Артема більше, ніж науки гуманітарні.

Таку школу з 20-річним досвідом роботи ми знайшли на Солом'янці. У них йдуть паралельно дві іноземні. Крім англійської, німецька або французька - зараз з сином радимося.

І дуже мене тішить, що математику там вчать за посиленою програмою "Росток" - вчителі кажуть, вона закладає хорошу базу. Артем вже досить легко складає і віднімає в межах сотні, замахується і на тисячі.

Тести в школі Тьома досить легко пройшов ще в минулому році. Але йти в перший клас вирішили все-таки з семи років.

Обов'язкової для всіх форми в нашій школі немає. І, на моє велике задоволення, легко вирішилося питання, чи потрібен дитині мобільний. Сюди будь-які гаджети приносити заборонено. З комп'ютерами діти зможуть попрацювати на уроці. Ну а зателефонувати мамі можна зі стаціонарного телефону. Так що випендрювань "чий айфон крутіше" тут, сподіваюся, не буде.

Тіна Кароль

Співачка досі не вирішила, що ж їй робити з сином Веніаміном, якому 18 листопада виповнюється сім років. По суті, можна дитину віддати в школу зараз, а можна ще рік погуляти. У будь-якому разі артистка розглядає варіанти. Тіна ще вивчає асортимент київських шкіл, проте не виключено, що Веня піде вчитися в дитячу духовну семінарію. Тіна розглядала також навчання Веніаміна за кордоном, він навіть співбесіду проходив і був прийнятий. Проте Кароль не уявляє собі , як вона буде жити з сином в розлуці, тому передумала.

Маша Єфросініна

11-річна донька телеведучої Нана Хромаєва збирається до п'ятого класу. Після декількох років навчання в столичному Кловському ліцеї дівчинку перевели в приватну школу, якою мама дуже задоволена.

- Збирати Нану в школу нам не потрібно, оскільки там все видають: форму, книги, навчальні посібники, - говорить Маша. - Єдине, що донька своїми руками зробила обкладинки для шкільних блокнотів, щоденника і пенала. Вона останнім часом захопилася рукоділлям: вишиває, клеїть ...

Єфросиніна розповідає, що в їхній школі дуже творчий підхід до дітей:

- Крім обов'язкових предметів, там багато розвиваючих і спортивних гуртків, є навіть скелелазіння. Дитина під зав'язку зайнята кожного дня до сьомої години вечора. Така ж велика увага приділяється харчуванню - воно тут виключно здорове і корисне.

Ольга Фреймут

- Доньку в школу веде вся моя сім'я, навіть подруги! Така традиція.

Цього року Злата в школу готувалася ще з липня. Їй було важливо купити канцелярію в Лос-Анджелесі. Барвисті зошити, ручка-мак, олівці, які можна скрутити у вузлик. Також придбали хіпстерскій рюкзак. Але Злата по-шотландськи економна, в тата - в школу піде з рюкзаком Samsonite, якому вже 4 роки. Я привезла його зі Швейцарії, коли дочка йшла в перший клас. Бузкового кольору, на ньому зображена Рапунцель - вона так на Злату схожа! Сумка кілька разів була в хімчистці, трохи потерта, на принцесі чорнильні плями, які не відчистити. Але доньці рюкзак подобається. І мені! Звідти витягали перші записки-освідчення, сувеніри та подаруночки від шанувальників.

Ще в Нью-Йорку ми купили модну спідницю. Білі сорочки завжди вибираю сама, у доньки алергія на синтетику - стежу, щоб були тільки натуральні тканини. Кардигани завжди купую, коли перебуваю за кордоном. Деякі на виріст брала - дочекалися свого часу.

Злата готується до школи - я не втручаюся. Звичайно, стежу за процесом, але уроки не допомагаю робити. Самостійність і вміння покладатися лише на себе - це те, що дасть дитині сили, коли мене не буде поруч. Часто чую від Злати, що я не така мама, як усі. А я відповідаю, що не чекаю і від неї бути такою, як інші.

Злата ходить до ліцею № 100 "Поділ". Школа з математичним ухилом - тому, коли я починаю безпорадно щось підраховувати, дочка блискавкою видає відповідь. Ніколи не користується калькулятором. Цифрами вільно володіла ще до школи. Обожнює англійську мову. Очевидно, британське походження сприяє. Вільно розмовляє, легко пише.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень