У космос відправили перший у світі пиріг (ВІДЕО)

Його прикріпили до метеозонду

Ентузіасти з британського містечка Віган прикріпили до метеозонду пиріг з м’ясом та картоплею і відправили у стратосферу. Дослідники вирішили дізнатися, як космічна подорож (а пиріг піднявся на висоту 30 км) змінить молекулярну структуру страви. Передбачається, що спочатку пиріг замерзне, а потім , коли повертатиметься назад і досягне «максимальної швидкості», спечеться.

Коли картопляний пиріг повернеться на Землю, його з’їдять (чи, принаймні, спробують це зробити) на Чемпіонаті світу з поїдання пирогів, який пройде 20 грудня у містечку Віган. Цей чемпіонат проходить там щороку, починаючи з 1992-го. Учасники змагаються в поїданні саме картопляно-м’ясних пирогів. Власне, космічна подорож пирога приурочена якраз до початку цьогорічного фестивалю.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень