В Іспанії триває Томатіна

Десятки тисяч відвідувачів фестивалю кидалися переспілими помідорами у середу, відзначаючи 70-річчя масової бійки харчами у маленькому іспанському селі Буньйоль

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на Mirror.

Цього року минає сім десятиліть від першої випадкової бійки помідорами, яка сталася між двома хлопчиками у 1945 році. Тоді у бійку втягнулося все місто, а «Ла Томатіна» стала відомою на весь світ традицією.

Повідомляється, що цьогоріч для розваги змарнують 145 тисяч кілограмів помідорів. На річницю шаленства до міста прибуло близько 40 тис. учасників. Масова бійка їжею зазвичай проводиться в останню середу серпня з 10 до 11 ранку.

Помідори походять із регіону Екстремадура, де вони найдешевші і найменш смачні. Після Буньйоля естафету продовольчих боїв переймуть інші міста Іспанії. Ідея припала до душі також Індії, США та Колумбії, де проходять аналогічні фестивалі.

На честь свята помідорним став також Google Doodle.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень