У Рівному можна ознайомитися зі східним мистецтвом

Сьогодні відбулось офіційне відкриття міжнародної виставки «Новорічні орієнталії»

 

На виставці представлені картини художників з Росії, Японії, України і Рівного зокрема. Назва виставки символічна, адже приурочена до святкування китайського Нового року, цьогоріч його почали відзначати 8 лютого. Організатор виставки і за сумісництвом рівненська художниця, картини якої теж представлені на показі, Світлана Власова працює в напрямку дзен-каліграфії дев`ять років. Вона каже, що основою східного мистецтва є не зобразити щось конкретне, а скоріше абстрактне, прикладом є дитячі фантазії, уява і асоціації:

 

 

- Ми зібрали групу авторів, які працюють в традиційній східній техніці (каліграфія, абстрактна дзен-каліграфія), запросили роботи двох авторів з Японії для того, щоб більш повно показати саме цей стиль і запросили також художників-графіків, які по філософії також транслюють ідею абстрактного живопису.

 

На виставці представлені роботи ще однієї художниці-рівнянки - Наталії Ларіної. За її словами, східне мистецтво її приваблює тим, що автор не ставить перед собою мету передати картиною щось конкретне, таким чином, залучає глядача до власних роздумів і надання свого сенсу тому чи іншому твору. Тож, прихильники абстрактного мистецтва можуть познайомитися з роботами у Виставковій залі Міського будинку культури.

Виставка триватиме до 18 лютого, крім вихідних. Вхід вільний.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень