Зимовий локдаун на Рівненщині: які позитивні й негативні наслідки жорстких карантинних заходів

Повністю дієвість заходів жорсткого локдауну можна буде оцінити після двох тижнів

У Рівненській облдержадміністрації очікують, що збитки, які завдав зимовий локдаун економіці Рівненщини, будуть незначними.

Наразі звіту про бюджетні надходження за січень ще немає, але, повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко, втрати були точно меншими, аніж після весняного карантину.

Це пов’язано з тим, що зимовий локдаун був набагато м’якшим, громадський транспорт курсував, туристична і готельна сфери бізнесу також працювали.

 

А сам перший місяць року зазвичай не є економічно активним.

Однак можна відзначити ефективність локдауну з огляду на поширення коронавірусної інфекції. За цей період кількість інфікувань дійсно зменшилася, напередодні виявили менше ніж пів сотні нових хворих.

Так, 25 серпня було 385 хворих, в жовтні – 627, а листопаді число ковідних пацієнтів сягнуло 857.

 

Вже у грудні після «карантину вихідного дня» хворих трохи поменшало – 600, а вже після заходів жорсткого локдауну на кінець січня в ковід-лікарнях перебуває 444 хворих.   

Проте зробити остаточні висновки можна буде через кілька днів, коли мешканці області повернуться до звичного життя, зауважила заступниця начальника обласного управління охорони здоров’я Олена Гандзюк.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень