Зниження тарифу і нова техніка: ОТГ поблизу Рівного самотужки «бореться» зі сміттям (ФОТО/ВІДЕО)

Громада відмовилась від послуг рівненських комунальників

У Шпанівській ОТГ, що поблизу Рівного, придбали новий сміттєвоз. Спецавтомобіль марки Ford за понад 3 мільйони гривень тепер збирає сміття із дев’яти сіл громади.

Кошти на придбання сміттєвоза виділили з екологічного податку. Новий автомобіль - щодня на лінії. Він прибирає вулиці, а також відходи соціальних об’єктів - ліцею, дитсадка та амбулаторії. 

Раніше сміття вивозили рівненські комунальники, однак громада відмовилася від їхніх послуг, створивши власне комунальне підприємство. Таким чином вдалося навіть знизили плату за вивезення побутових відходів. 

Голова Шпанівської ОТГ Микола Столярчук зауважив, що тариф вдалося зменшити на 15%: замість 14 гривень на місяць мешканці громади почали сплачувати 12. 

Так як подібна практика виявилася доволі успішною, у тергромаді планують закупити іще один сміттєвоз. Він обслуговуватиме сусідні селища, які уже просять прибирати і їхнє сміття.

Також у планах очільника Шпанівської ОТГ - запровадити роздільний збір сміття. Тут уже готуються до побудови 40 спецмайданчиків для нових контейнерів.

Відсортовувати збираються, зокрема, поліетилен і скло.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень