Змізерніли мужики, або Як букет квітів до 8 березня у Києві продають за ціною квартири

Святкове божевілля у квіткових лавках почалося з привітань у колективах ще у п’ятницю

Традиційно напередодні свята в Україні подорожчали квіти. Причому перше подорожчання відбулося ще 3 березня. Тоді у квіткових лавках пояснювали – нове постачання, мовляв, такі ціни постачальники поставили. Інша хвиля подорожчання відбудеться безпосередньо 8 березня.  

Цього року квіти купують не так масштабно, як торік. Напевно, через те, що частина офісів та інших структур працюють, як і раніше, віддалено, –  розповіла журналістам «Сьогодні» продавець Валентина, яка торгує квітами біля Майдану Незалежності у Києві.

За її словами, найбільший попит мають букети тюльпанів на 5-7 квіток.

Тюльпани коштують по 30-35 гривень за квітку. Часто людина бере відразу кілька букетів. Тоді обіцяю поступатися хоча б по «п'ятірці» за квітку.

 

8 Березня квіти ще подорожчають на 5-10 гривень. Чому? Тому що буде вихідний, а значить, квіти купуватимуть більше не для колег, а для близьких жінок. Не торгуватимуться, як зараз, а зараз торгуються дуже активно, просять скинути до 2 гривень за квітку ...змізерніли мужики, - каже жінка.

Журналісти «Сьогодні» уточнюють, що змізерніли, однак не всі.

Один із найдорожчих букетів знайшли на Бессарабському ринку. За пишну композицію з орхідей і троянд, прикрашену знизу рожевою стрічкою, продавець просить 18 160 грн.

[media=220186][media=220187]

Продавець не сумнівається, що його скоро куплять. Причина почасти саме в рекордній ціні. Для успішних чоловіків, які роблять подарунки коханим жінкам, такий рекорд має значення.

Покупець обов'язково знайдеться. Не продавала б, якби не було попиту, – сказала жінка.

Проте це не найдорожчий букет, який вдалося знайти у столиці. Є й такий, що відповідає вартості квартири у Києві,  – 650 тисяч гривень. Це близько 23 тисяч доларів. Щоправда, букет побачити не можна, його можна замовити – в інтернет-магазині. У ньому буде відразу  – 9 999 троянд.

Так, ціна 600 тисяч гривень плюс 50 тис. грн за роботу. Як розумієте, йдеться про величезний букет, що складається з 40 букетів. У кожному з них – 251 троянда. Ці квіти займуть всю вашу квартиру, – відповіла консультант.

ФОТО Сьогодні

Продавець повідомила, що в Києві вже знайшовся один покупець на такий букет. Ціна однієї троянди в ньому мінімальна. У більшості торгових точок троянду продавали за 60-80 грн за штуку.

Експерти пояснюють, що тенденція до зменшення попиту на квіти до 8 березня не пов’язана з карантином. Тепер з цим святом конкурує День Валентина. 

За матеріалами Сьогодні

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень