«Жити стало легше», - лауреат премії імені Уласа Самчука Ірина Одерако про задум роману

Сьогодні, в переддень народження українського письменника та журналіста Уласа Самчука, відбулось урочисте нагородження лауреата міської однойменної премії у галузі літератури

Нагородження цьогорічного лауреата міської літературної премії імені Уласа Самчука

Як ми вже повідомляли, в ході таємного голосування у середу з семи книг-претендентів найбільше голосів набрала книга Ірини Одерако «Від світанку і до вічності». Сьогодні відбулось офіційне нагородження лауреата. 

Нагородження цьогорічного лауреата міської літературної премії імені Уласа Самчука

Нагородження цьогорічного лауреата міської літературної премії імені Уласа Самчука

Автор книги, 34-річна Ірина, каже, що це її перша серйозна книга, адже літературна творчість - це хобі. А роман написаний з розповідей її 82-річної бабусі, яка ділилася своїми спогадами з онукою перед сном:

 

- Коли я з нею лягала спати, я просила: «Бабусю, розкажіть мені що-небудь про себе». Ну, і вона спочатку казочки розповідала. А коли закінчилися казочки, почала розповідати щось з життя. Вона з свого дитинства змогла знайти певні деталі, і донести до мене, щоб я їх передала в твір. Я хотіла саме це передати, щоб нащадки бачили, що так жили люди, важко було, і якби там не нарікали, в сьогоденні жити стало легше.

 

Твір вразив не лише журі, а й відомого письменника Євгена Шморгуна, до речі першого лауреата цієї ж премії. Він каже, що роман «Від світанку і до вічності» - перший твір про жінку, і написаний жінкою, в якому так захоплююче описано разом з побутом Рівненщини події, які для нас - вже історія. Втім, з придбанням книги можуть виникнути складнощі, адже автор надрукувала лише 300 примірників, які вже розпродані або подаровані.

Визначення переможця міської літературної премії імені Уласа Самчука

Літературознавці сподіваються, що невдовзі цей роман можна буде побачити і в бібліотеках, і в книгарнях. Зауважимо, що Ірина Одерако стала четвертим лауреатом премії імені Уласа Самчука.

Нагородження цьогорічного лауреата міської літературної премії імені Уласа Самчука

Як зауважують організатори, щороку премія набирає популярності, адже цьогоріч претендентів на її здобуття було вдвічі більше, ніж в попередніх.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень