Жорстоке вбивство у Дубні – це «складний клубок фатальних випадковостей», вважає міський голова

«Я повністю відкидаю звинувачення у тому, що влада якимось чином винна у трагічних подіях 8 січня» (с)

Звернення міського голови Василя Антонюка з’явилося на офіційній фейсбук-сторінці Дубенської міськради 12 січня – за чотири дні після стрілянини.

Рекомендуємо прочитати цей текст повністю, тож подаємо його повністю – без змін і коментарів:

ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Шановні дубенчани.

Звертаюся до вас з приводу трагічних подій, що відбулися на другий день Різдва, 8 січня 2021 року.

Попередньо я мусив витримати важку паузу, щоб не роздмухувати зайві емоції, які сколихнули все місто. Та й важко про це говорити, адже те, що сталося, викликає глибоку стурбованість та просто шок у дубенчан.

Щиро співчуваю батькам, що втратили єдиного сина. Розділяю з ними їхнє невимовне горе. Але ще більше картаю себе за те, що в нашому спокійному мирному місті діються такі жахливі речі.

Багато хто з дубенчан критикує владу, і мене, зокрема, за те, що не забезпечили відповідний громадський порядок та не змогли запобігти розвитку подій, котрі призвели до фатальних наслідків. Беру на себе свою частину відповідальності.

 

І як найвища посадова особа місцевого самоврядування буду вимагати від правоохоронних органів довести цю справу до логічного завершення - до суду, де будуть названі та покарані всі винуватці цієї трагедії.

Свого часу міська влада неодноразово розглядала ситуацію довкола дубенських питних закладів, що постійно були епіцентром правопорушень у місті. Таким чином вдалося опанувати ситуацію довкола деяких криміногенних точок в районі автовокзалу.

«Дуплет» теж був у цьому списку.

Скарги на його діяльність розглядалися та обговорювалися на засіданнях виконкому. Так, 26 листопада 2019 року у відповідному рішенні власникам «Дуплету» було дане останнє попередження щодо недопущення порушень громадського спокою та обмежено час роботи закладу.

При цьому усно рекомендувалося місцевому відділку поліції постійно патрулювати даний район. Але наші рекомендації, як виявилося, залишилися лише благими намірами.

 

Тому у мене багато запитань до дубенських правоохоронців. Чому заклад працював під час початку дії жорсткого карантину? Чому, коли розпочалася бійка, патрульна поліція не зреагувала блискавично та адекватно, щоб зупинити протиправні дії з обох сторін? Чому в місті під час з'ясування стосунків запросто використовується зброя і чому декому дозволено безкарно тероризувати та калічити місцевих мешканців?

 

Буду вимагати принципових та правдивих відповідей.

Разом з тим, хочу пояснити, що на міську владу покладено завдання забезпечувати життєдіяльність міста та його розвиток. Але ми не маємо повноважень тримати під контролем криміногенну ситуацію у місті і якось істотно впливати на неї. Ми не маємо муніципальної поліції, яка підпорядковується міській владі, хоча це питання часу. А зараз для цього існують інші силові структури, що фінансуються державою. І на які покладено такі завдання.

Тому я повністю відкидаю звинувачення у тому, що влада якимось чином винна у трагічних подіях 8 січня. Це складний клубок фатальних та, де в чому закономірних, випадковостей, який ще треба повністю розплутати.

Також не про все зараз можна говорити. На те є таємниця слідства. Мусимо дочекатися висновків у законному порядку. Тому не потрібно впливати на роботу фахівців зайвими порадами та емоціями. Можу лише сказати, що слідство ведуть обласні правоохоронні структури.

Я переконаний, всі ми зробимо з цієї трагедії правильні, хоч і болючі для багатьох, висновки. Це гіркий урок для всіх нас. Тепер особисто я буду нещадним до всіх проявів незаконних дій. Жодних слізних пояснень приймати не буду. Всі, хто порушує громадський порядок, жорсткий карантин, вчиняє інші незаконні дії, будуть каратися згідно повноважень міської влади.

Ще раз звертаюся до дубенчан - зберігаймо спокій, і не даймо емоціям затуманити наш розум, не піддаймося на провокації та заклики до помсти. При цьому не будьмо байдужими, реагуймо на всі неподобства громадською активністю. А ми, влада, завжди вас вислухаємо та адекватно відреагуємо. Тільки разом, спільно  зможемо подолати всі негативні та надзвичайні ситуації, що стаються у нашому місті. І створити атмосферу безпеки, добропорядності, толерантності та разом з тим нетерпимості до незаконних дій чи вчинків.

Міський голова Василь АНТОНЮК

Нагадаємо, що у ніч проти 8 січня біля нічного клубу «Дуплет» чоловік, який приїхав у гості до рідних, жорстоко розстріляв молодого дубенчанина – 23-річного фельдшера станції швидкої допомоги Руслана Самолюка

Трагедії передувала бійка двох п’яних компаній: отримавши кілька стусанів, 34-річний Рустам Тошов (на фото нижче) дістав зі свого автомобіля автомат і почав стріляти. Цілився саме у фельдшера, кажуть в поліції.

Після стрілянини чоловік сів в авто і спробував швидко втекти з місця події. Однак, після того як машина врізалася буквально у сусідню будівлю, мусив тікати пішки – разом зі зброєю. Його оголосили у розшук.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень